Mπαίνουν 6 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό

0

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στον Παναθηναϊκό θα έχουν εξασφαλιστεί 6 εκατ. ευρώ κάτι που αποτελεί τη βασική προτεραιότητα του Γιάννη Αλαφούζου ενόψει αδειοδότησης της ΕΠΟ.

Το θετικό είναι ότι ο επιτυχημένος επιχειρηματίας έχει εξασφαλίσει το «ΟΚ» από την Εθνική Τράπεζα για δάνειο ύψους 5 εκατ. ευρώ, όντας διατεθειμένος να καταβάλει και προσωπικές εγγυήσεις (!). Και το αρνητικό ότι τα 18 δισ. ευρώ που προορίζονται για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας -ώστε να δοθεί επιπλέον ρευστότητα στο σύστημα- δεν εκταμιεύθηκαν χθες, όπως αρχικά προβλεπόταν, με συνέπεια να υπάρχει ένα λογικό άγχος για το αν θα προλάβει ο Παναθηναϊκός τις προθεσμίες!Mπαίνουν 6 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό


Τα τρία βήματα και η αδειοδότηση

Τα δε βήματα που έχουν καθοριστεί από τη διοικούσα επιτροπή είναι τρία: α) άμεση εξόφληση των 6 εκατ. ευρώ που αφορούν (μαζί με την εφορία) χρωστούμενα στους παίκτες, β) πληρωμή μέρους των 3,5 εκατ. ευρώ και διακανονισμός των υπολοίπων από τα χρωστούμενα έως τις 31 Μαρτίου και γ) διακανονισμός των οφειλομένων 3,5 εκατ. ευρώ από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο. Τα υπόλοιπα οφειλόμενα (προς προμηθευτές και τρίτους) θα τακτοποιηθούν μετά τη «λαϊκή βάση».

Οσον αφορά την αδειοδότηση, που έχει άμεση σχέση με τις παραπάνω εκκρεμότητες, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα εξετάσει τη Δευτέρα το φάκελο του Παναθηναϊκού, που δεν είναι φυσικά επαρκής, και εκτιμάται ότι θα δώσει μία χρονική παράταση...


Τα λέει με Βγενόπουλο

Ο Γιάννης Αλαφούζος αναμένεται να έχει άμεσα, εντός της προσεχούς εβδομάδας, νέα συνάντηση με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Ο λόγος του ραντεβού αφορά το 1,5 εκατ. ευρώ που έχει δεσμευτεί ο «Βγενό» ότι θα προσφέρει στον Αλαφούζο, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει σαφώς εάν θα το προσφέρει στην ομάδα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)