Υπάρχει Θεός στο ποδόσφαιρο... και αποφασίζει

0

Όταν η κληρωτίδα την έφερε αντιμέτωπη με την Μπαρτσελόνα κανείς δεν της έδινε τύχη, κανείς δεν πίστευε στο θαύμα. Κανείς εκτός από τον Ντρογκμπά, τον Τσεχ, τον Λάμπαρντ και την παρέα τους.

Η ομάδα του "Γκαστόνε" ΝτιΜατέο έδειξε τα δόντια της απέναντι στους "Μπλαουγκράνα" από το πρώτο παιχνίδι όταν έφθασε στη νίκη έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Ιβοριανό επιθετικό, τον Τσέχο τερματοφύλακα και σύμμαχο το Θεό της μπάλας που φρόντισε μαζί με τον γκολκήπερ των "Μπλέ" να μείνουν οι "Καταλανοί" στο μηδέν. Υπάρχει Θεός στο ποδόσφαιρο... και αποφασίζει

Η δουλειά ολοκληρώθηκε στο "Κάμπ Νόου" με ακόμη πιο εντυπωσιακό τρόπο. Με δύο γκολ πίσω, στο σκορ, και με παίκτη λιγότερο ανέτρεψε όλους τους νόμους του ποδοσφαίρου και πήρε την πρόκριση. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι συνήθεις ύποπτοι Ντρογκμπά, Τσέχ, κι ο θεός του ποδοσφαίρου που έκανε, κάτι παραπάνω από αισθητή, την παρουσία του και στη Βαρκελώνη. Το χαμένο πέναλτι ήρθε να προστεθεί στα δύο δοκάρια και τις χαμένες ευκαιρίες, στοιχεία που υπήρχαν και στο "Σταμφορντ Μπριτζ", τρανό σημάδι ότι ήταν γραμμένο στη μοίρα των παικτών του Ιταλού "υπηρεσιακού" προπονητή να φθάσουν μέχρι τον τελικό. Πολλοί είπαν ότι ήρθε το τέλος, σχετικά με τον τρόπο παιχνιδιού, για τον Μέσι και την παρέα του. Άλλοι υποστήριξαν ότι η παράδοση κι ο Τσεχ νίκησαν τον Μέσι. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.

Τα όσα συνέβησαν στους δύο αγώνες έμοιαζαν και ήταν εξωπραγματικά, ίσως επειδή ήταν δημιούργημα του Θεού του ποδοσφαίρου που είχε αποφασίσει ότι οι παίκτες της Τσέλσι έπρεπε να πιουν νέκταρ από το "Ιερό Δισκοπότηρο".

Η επιβεβαίωση ήρθε χθες βράδυ στον μεγάλο Τελικό απέναντι στη Μπάγερν που έπαιζε στην έδρα της μπροστά στο κοινό της. Οι Βαυαροί , από το πρώτο λεπτό, πίεσαν, ζήτησαν το γκολ, απαίτησαν το τρόπαιο. Για περισσότερα από 80' προσπαθούσαν, μάταια, να διασπάσουν την άμυνα της αποδεκατισμένης ομάδας του ΝτιΜατέο κι όταν τα κατάφεραν πίστεψαν, εσφαλμένα, ότι έφθασαν στην πηγή. Οι "Λονδρέζοι", συνέχισαν να έχουν τη "Θεία φώτιση" μαζί τους κι έτσι "φώτισαν" το δρόμο προς τα δίχτυα και την κορυφή της Ευρώπης με τον μεγάλο Ντιντιέ Ντρογκμπά.

Η απώλεια του πέναλτι, στην παράταση, έμοιαζε αναμενόμενη αν αναλογιστούμε τι είχε συμβεί στον ημιτελικό. Το μόνο που έμενε ήταν να ξορκίσουν, οι παίκτες της Τσέλσι, την κατάρα των πέναλτι. Η απόκρουση του Νόιερ, στο πέναλτι του Μάτα, ήρθε για να δώσει μεγαλύτερη αγωνία μέχρι το τέλος. Οι "τρεις σωματοφύλακες", των "Μπλε" , Λαμπάρντ, Τσεχ και Ντρογκμπά , ήταν ακριβείς στο τελευταίο ραντεβού, της καριέρας τους, με την ιστορία. Το βαρύτιμο τρόπαιο κατέληξε, λίγα λεπτά αργότερα, στα χέρια τους.

Η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Όχι επειδή ήταν η καλύτερη ομάδα αλλά επειδή έτσι αποφάσισε ο Θεός του ποδοσφαίρου.

Όπως αποδείχθηκε και μια εβδομάδα νωρίτερα τα λεφτά δεν φέρνουν από μόνα τους την ευτυχία χρειάζονται κι άλλα πράγματα...

Η Τσέλσι κι ο Ολυμπιακός το έδειξαν με τον πλέον εντυπωσιακό όσο και δραματικό τρόπο σε αγώνες με "χιτσκοκικό" φινάλε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)