Αχιλλέας Οικονομίδης, το αστέρι της Magdeburg με καταγωγή από το Καναλάκι

0

Ένα χρόνο μικρότερος, αλλά ποδοσφαιριστής στο ίδιο ηλιακό επίπεδο είναι το ταλέντο της Κ19 του Μαγδεμβούργου, Αχιλλέας Οικονομίδης, ο οποίος αναμένεται να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια…

Ο Αχιλλέας Οικονομίδης κατάγεται από το Καναλάκι Πρεβέζης, όμως γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία. Η πρώτη επαφή με το ποδόσφαιρο έγινε στην ηλικία των 6 ετών, στην ομάδα της πόλης του Sv Lok Aschersleben.

Αν και η θέση του βρίσκεται στο δεξί άκρο της άμυνας, τότε αγωνιζόταν στην… άλλη άκρη του γηπέδου, ως επιθετικός κορυφής. Στα 11 του βρήκε νέα ποδοσφαιρική στέγη στην SV 09 Stasfurt και μετά από ένα χρόνο, άλλαξε και πάλι ακαδημία προσχωρώντας στην Hallescher FC. Εν τελεί στα 14 του βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη, στην ομάδα που αγωνίζεται μέχρι σήμερα: την FC Magdeburg.

Από την πρώτη του χρόνια (Κ15) έγινε δεύτερος αρχηγός του τμήματος και έπαιζε ανελλιπώς, ενώ προήχθη αμέσως μετά το τέλος της σεζόν στην Κ17 ως μικρότερος, στην U17 -Regionalliga (δεύτερη τη τάξει κατηγορία στο επίπεδο Κ17 ). Ακολούθησε άλλη μια σεζόν στην ίδια διοργάνωση με τους συνομηλίκους του, και πάλι χωρίς να χάσει λεπτό ως δεύτερος αρχηγός. Φέτος είναι μόνιμο μέλος της Κ19 και η ομάδα βρίσκεται στο ανώτερο επίπεδο, την διοργάνωση U19 BUNDESLIGA NORD/NORDOSTEN.

Ως μικρότερος, αριθμεί έως τώρα 5 συμμετοχές στις 8 πρώτες αγωνιστικές και τα πάει περίφημα .Πρόκειται για ένα μοντέρνο δεξί μπακ χάφ, με ταχύτητα στα τελευταία μέτρα, πολύ καλά dribbling skills, εύστοχες σέντρες και τα δυο πόδια, ανασταλτικά συνεπής και ευχέρεια στο ασφυκτικό πρέσινγκ, άριστη φυσική κατάσταση με τα καλύτερα εργομετρικά σε όλην την ομάδα .

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι κλήθηκε στο τμήμα Κ15 της εθνικής μας ομάδας και ευχή μας είναι να τον ξαναδούμε με το εθνόσημο στο στήθος σύντομα.

Ο Αχιλλέας έχει μπει στο στόχαστρο μεγάλων ομάδων ήδη της Γερμανίας (Hertha, Wolfsburg, Gladbach), ενώ έχουν εκφράσει ενδιαφέρον και ομάδες της Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)