Το σύστημα διεξαγωγής των πλέι οφ

0
Το εφετινό πρωτάθλημα δεν ολοκληρώνεται την 30η αγωνιστική. Σύμφωνα με την προκήρυξη της EΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ, Ο πρωταθλητης θα καθοριστη μέσα από τη διαδικασία των playoff.
 Επειδή πολλά ερωτηματικά έχουν προκύψει, το pargasport προσπαθεί να ρίξει φως αναλύοντας την κατάσταση. Τι θα ισχύσει και πώς.

Αχέρων Καναλακίου,  Πανλευκάδιος, Τηλυκράτης Λευκάδας,  ΠΣ Πρέβεζα και  Απόλλων Πάργας.ειναι οι πέντε ομάδες που θα δώσουν το παρών στα μπαράζ πρωταθλήματος.

  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ PLAY-OFF Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ:
Στην πρώτη φάση θα διεξαχθούν οι αγώνες α) μεταξύ του 2ου με τον  5ο (2 Χ 5) και β) μεταξύ του 3ου με τον 4ο (3 Χ 4) όπως αυτοί κατατάχθηκαν βαθμολογικά με τη λήξη του πρωταθλήματος, με έδρες του 2ου και του 3ου. Ως πλεονέκτημα για την πρόκριση της ομάδας των αντίστοιχων ζευγαριών δίνεται στον 2ο και στον 3ο η έδρα- η νίκη- η ισοπαλία. Ενώ για την πρόκριση του 5ου και του 4ου είναι μόνο η νίκη. Παράταση και πέναλτι στα παιχνίδια δεν υπάρχουν. Με αυτό τον τρόπο οι προκριθέντες ομάδες οι οποίες θα προκύψουν από την διεξαγωγή των δύο αγώνων θα αγωνιστούν μεταξύ τους. Λαμβάνοντας ως έδρα, την έδρα του σωματείου που κατέλαβε στο πρωτάθλημα την μεγαλύτερη βαθμολογική θέση. Η πρόκριση δίνεται στη γηπεδούχο ομάδα με νίκη και ισοπαλία ενώ στη φιλοξενούμενη μόνο με νίκη. Η προκρινόμενη ομάδα δίνει αγώνα με την πρώτη ομάδα στο βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος, στη έδρα της. Πρωταθλητής για την Ποδοσφαιρική Περίοδο 2014-15 ανακηρύσσεται από αυτό τον αγώνα, ο μεν πρώτος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος με νίκη και ισοπαλία, ενώ η προκρινόμενη ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια μόνο  με νίκη.
 tΑν κατά την διάρκεια της 30ής αγωνιστικής ο Παλλευκάδιος ΚΑΙ ο Τηλυκράτης δεν κερδίσουν (την Πλαγιά εντός έδρας και τον Απόλλωνα ΝΛ εκτός, αντίστοιχα), τότε η ομάδα του Καναλακίου που θα πάρει το τρίποντο από τα Παλιάμπελα, θα στεφθεί πρωταθλήτρια χωρίς να χρειαστεί την διαδικασία των πλέι οφ, αφού θα έχει στην χειρότερη περίπτωση τέσσερις βαθμούς διαφορά από τους διώκτες της και πέντε στην καλύτερη.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)