Έπεσε ο Απόλλωνας, στο μπαράζ πάει η Ξάνθη

0
Ο Απόλλων Σμύρνης είναι τελικά η ομάδα που υποβιβάστηκε από τη Super League στην αμέσως χαμηλότερη κατηγορία, μετά και τα αποτελέσματα της 34ης και τελευταίας αγωνιστικής. Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" έμεινε στους 36 βαθμούς, καθώς έχασε από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο (1-0), με τον Σαβιόλα στο 88’ να δίνει τη νίκη στους "ερυθρόλευκους".
Η ομάδα του Λόρι Σάντσεζ είχε αρκετές ευκαιρίες να... δραπετεύσει με τους τρεις πόντους από το "Καραϊσκάκη", αλλά ήταν άτυχη και άστοχη και δεν τις αξιοποίησε. Εν αντιθέσει με τους πρωταθλητές Ελλάδος, που για δεύτερο σερί εντός έδρας ματς δεν έπαιξαν καλά, ωστόσο έφτασαν με ένα γκολ στο τέλος της αναμέτρησης σε ακόμη μια επικράτηση.
Από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής δεν εξασφαλίστηκε ούτε η Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στα Πηγάδια. Η ομάδα του Νίκου Κεχαγιά θα είναι αυτή που θα δώσει μπαράζ με τον τρίτο των πλέι οφ της Football League (σχεδόν ενάμισι μήνα μετά), καθώς στην ισοβαθμία στους 38 βαθμούς με Βέροια και Πλατανιά υστερεί.
Οι "ακρίτες" έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους, καθώς προηγήθηκαν με τον Σολάρι στο 18’ από το σημείο του πέναλτι, σε μια φάση που για τους φιλοξενούμενους αποβλήθηκε και ο Κουτρουμπής. Αυτή η απόφαση του Σπάθα εξόργισε τους φιλοξενούμενους, με την ένταση να είναι φανερή στον πάγκο του "τριφυλλιού".
Ο Αργεντινός επιθετικός της Ξάνθης έκανε στο 22’ το 2-0, ωστόσο ο Παναθηναϊκός -με δέκα παίκτες- αντέδρασε με τον Κλωναρίδη στο 31’. Το άγχος από τους Θρακιώτες έδιωξε ο Μάνταλος στο 51’, με τον μελλοντικό παίκτη της ΑΕΚ να διαμορφώνει και το τελικό σκορ.
Περισσότερα σε λίγο...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)