Eλεύθερος αλλά... μακρυά απ' το ποδόσφαιρο!

0
Eλεύθερος αλλά... μακρυά απ' το ποδόσφαιρο!


Με τρεις περιοριστικούς όρους και εγγύηση 300.000 ευρώ θα μείνει ελεύθερος ο Αχιλλέας Μπέος.

Ο ένα από τους τρεις περιοριστικούς όρους είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε ενασχόλησης εν γένει με το ποδόσφαιρο!

Υπενθυμίζεται ότι από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ τιμωρήθηκε πέρυσι κι ενώ ήταν προφυλακισμένος με την ποινή – μαμούθ της απαγόρευσης οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο για πέντε χρόνια, λόγω δηλώσεων που είχε κάνει έπειτα από αγώνα πλέι οφ.

Οι άλλοι δύο όροι είναι α) απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και β) εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου Εφετών ο Αχ. Μπέος θα μείνει ελεύθερος εφόσον καταβληθεί μέχρι τις 21/6 το ποσό των 300.000 ευρώ.

Είχε προφυλακιστεί στις φυλακές Ναυπλίου πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 21 Ιουνίου 2011, όταν η αστυνομία έκανε εφόδους και συνέλαβε 14 άτομα που κατηγορούνταν για την υπόθεση των στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου

Σύμφωνα με το πόρισμα της εισαγγελέως Πρωτοδικών, Π. Παπανδρέου, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου αντιμετωπίζει τις ακόλουθες κατηγορίες α) συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, β) ηθική αυτουργία σε κακουργηματική απάτη ,γ) εκβιασμό, δ) δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε συμμετοχή σε παράνομο στοίχημα.

Πλέον μένει να δούμε πότε θα οριστεί δικάσιμος, κάτι που είναι πιθανό να γίνει εντός του 2013.
Αντίθετα, δεν εγκρίθηκε το αντίστοιχο αίτημα που είχαν καταθέσει οι Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας, οι οποίοι και παραμένουν προφυλακισμένοι ως κατηγορούμενοι για την υπόθεση των φερόμενων ως στημένων αγώνων. Η προφυλάκισή τους βεβαίως θα διαρκέσει το πολύ έως το τέλος του Δεκεμβρίου 2012, οπότε και συμπληρώνεται το 18μηνο.

Oι άλλοι κατηγορούμενοι

Οσον αφορά τον τέταρτο προφυλακισμένο, Μάκης Ψωμιάδη, θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο, τον προσεχή Σεπτέμβρη και τουλάχιστον ως εκείνη τη στιγμή θα παραμείνει κρατούμενος.
Βεβαίως πρέπει να αναφερθεί ότι οι κλήσεις σε απολογία των υπόλοιπων 68 ατόμων που διώκονται ποινικά για την υπόθεση των στημένων αγώνων εκτός των Μπάκου και Μποροβήλου που έχουν ήδη απλογηθεί, θα γίνουν σύμφωνα με πληροφορίες τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)