Με πέντε διαιτητές θα γίνουν οι αγώνες του EURO 2012

0
Με πέντε διαιτητές θα γίνουν οι αγώνες του EURO 2012
Ημερομηνία: 06/03/2012 - 00:06




Το πείραμα με τους επιπλέον βοηθούς διαιτητές ήταν στην ημερήσια διάταξη της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Διεθνούς Ποδοσφαιρικού Συμβουλίου (IFAB) στο Surrey της Αγγλίας.


Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), που είναι υπεύθυνο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων σχετικά με τους Κανόνες του Παιχνιδιού, πραγματοποίησε την ετήσια γενική συνέλευση του στο Surrey, στην Αγγλία.


Το IFAB έλαβε μια παρουσίαση για το πείραμα με τους επιπλέον βοηθούς διαιτητές. Το πείραμα βρίσκεται σε εξέλιξη στο Champions League και στο Europa League και θα συνεχιστεί στο EURO 2012 της Πολωνίας και της Ουκρανίας το καλοκαίρι.


"Η τελική έκθεση θα φτιαχτεί στην έκτακτη συνεδρίαση της IFAB στις 2 Ιουλίου, μετά την ολοκλήρωση της του EURO 2012, ώστε η οριστική απόφαση για το μέλλον του μπορεί να παρθεί" ήταν μια δήλωση μετά την συνάντηση. Η IFAB έλαβε επίσης μια γενική αξιολόγηση των οκτώ διαθέσιμων goal-line συστημάτων τεχνολογίας. Περαιτέρω δοκιμές για δύο από αυτά τα συστήματα προγραμματίζονται.


Επίσης, έγινε μια παρουσίαση σχετικά με τη χρήση της μαντίλας από αθλήτριες. "Η IFAB συμφώνησε με την πρόταση ότι η μαντίλα μπορεί να επιτρέπεται, αλλά είμαστε στην αναμονή της επανεξέτασης όσον αφορά τους τομείς της υγείας και ασφάλειας", ανέφερε η σχετική δήλωση. "Ως εκ τούτου, η τελική έγκριση θα γίνει στην έκτακτη συνεδρίαση της IFAB στις 2 Ιουλίου."


Η FIFA συμφώνησε να αποσύρει την προτεινόμενη τροποποίηση του νόμου 3 που είχε να κάνει με το να υπάρχει μια τέταρτη αλλαγή που να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της παράτασης, ενώ και η πρόταση σχετικά με το Νόμο 12, που έχει να κάνει με την λεγόμενη "τριπλή τιμωρία", θα αναθεωρηθεί περαιτέρω.


"Οι αποφάσεις σχετικά με τους νόμους του παιχνιδιού που λαμβάνονται σήμερα από το IFAB θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου 2012," αναφέρθηκε σε μια δήλωση.


Η IFAB ιδρύθηκε το 1886 και αποτελείται από τον ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας SFA, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ουαλίας, την ιρλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία και την FIFA.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)