Με 5 Διαιτητές το κύπελλο Ελλάδος 2011-2012

0


ΜοιραστείτεΜετά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΟ ο κ. Σοφοκλής Πιλάβιος επανέλαβε, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, τις προτάσεις που υπέβαλε ενώπιον των μελών του διοικητικού συμβουλίου για αλλαγές στο ποδόσφαιρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Οι πρώτες αποφάσεις που πήραμε είναι ότι κάποια άρθρα του πειθαρχικού κώδικα πρέπει να αυστηροποιηθούν, να απαγορεύσουμε τα βεγγαλικά και τις κροτίδες μια για πάντα από τα γήπεδα. Θέλουμε τη συνδρομή της πολιτείας σε όλα αυτά, με την οποία θα συνεργαστούμε στο αθλητικό νομοσχέδιο. Επίσης, είμαστε υπέρ της μετατροπής σε κακούργημα των πράξεων που σχετίζονται με το στοίχημα και τους λεγόμενους ύποπτους αγώνες. 

Είμαστε υπέρ και συζητήσαμε να εφαρμόσουμε πιλοτικά από την επόμενη περίοδο το σύστημα των 5 διαιτητών στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδας.


(Με αφορμή την πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ για τους 5 Διαιτητές, σας δείχνουμε και ένα βίντεο απο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την προώθηση των 5 βοηθών στις διοργανώσεις. Το βίντεο είχε δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας το Σεπτέμβριο του 2010)


Επίσης, πρότεινα να κωδικοποιηθεί όλη η αθλητική νομοθεσία, με ένα τρόπο ώστε να γίνει απλή και κατανοητή, να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις ποινών και διατάξεων, όπως επίσης να διασφαλίσουμε κάτι πάρα πολύ βασικό: το ενιαίο των κρίσεων. Αν αυτό απαιτεί κατάργηση πειθαρχικών επιτροπών θα το κάνουμε. Περιμένουμε τις σχετικές εισηγήσεις. Αποφασίσαμε να πάρουμε ό,τι δύναται να μας προσφέρει η UEFA και να έχουμε τη συνδρομή της.
Τέλος, η Super League πρέπει να επανεξετάσει το πώς λειτουργεί».

Ερ. ΜΜΕ: Πρόεδρε μάθαμε ότι η διαμάχη Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού συνεχίστηκε μέσα στο συμβούλιο. Το κλίμα μεταξύ των ομάδων δεν είναι και το καλύτερο?
«Νομίζω ότι υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις μέσα στο συμβούλιο, αλλά στο τέλος εκτιμώ ότι όλοι έφυγαν ήρεμοι».

Ερ. ΜΜΕ: Αύριο υπάρχει για το ποδόσφαιρο? Ο φίλαθλος κόσμος δεν πιστεύει στις αρχές, στους θεσμούς, την ΕΠΟ και τη Super League. Εμείς αυτό εισπράττουμε. Εσείς το εισπράττετε?
«Το καταλαβαίνω αυτό. Εγώ καταλαβαίνω τον κόσμο, αλλά εμείς είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε την πίστη του κόσμου στις αρχές και τους θεσμούς».

Ερ. ΜΜΕ: Ο Σοφοκλής Πιλάβιος, δηλαδή, έχει πρόθεση να λύσει το ζήτημα. Οι ομάδες έχουν την ίδια πρόθεση? Αυτό είναι το ζήτημα.
«Γι αυτό ρωτήστε τις ομάδες. Εμείς ως Δ.Σ. της ΕΠΟ και εγώ προσωπικά έχουμε πρόθεση να κάνουμε ορισμένα πράγματα και θεωρώ ότι έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα. Τα εμπόδια δεν βρίσκονται για μένα στην ΕΠΟ. Βρίσκονται αλλού».

Ερ. ΜΜΕ: Ο κ. Πλατινί θα έρθει τελικά στην Ελλάδα να επιληφθεί των θεμάτων?
«Ο κ. Πλατινί δεν είναι τοποτηρητής των ελληνικών θεμάτων. Σας είπα πως ό,τι συνδρομή μπορούμε να λάβουμε από την UEFA, λόγω και της εμπειρίας αυτών των ανθρώπων, θα τη λάβουμε, όπως άλλωστε είχα πει και μετά την πρόσφατη συνάντησή μου με τον κ. Γερουλάνο. Πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι τιμωρός δεν είναι κανένας».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)