ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣCOACH UEFA. A

0
ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ
ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ


ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
COACH  UEFA. A

     Με τον όρο αναζωογόνηση αναφερόμαστε στην ενεργή αποκατάσταση του παίκτη στην διάρκεια των αγώνων. Αυτή επιτυγχάνεται  με την μείωση της ένταση της προπονητικής επιβάρυνσης και την μικρή  αύξηση της ποσότητας της.
Με τον τρόπο  αυτό  επέρχεται ελεγχόμενη και πρόσκαιρη Απώλεια τηςαθλητικής φόρμας του παίκτη (σκόπιμο ξεφορμάρισμα).
 
   Αν η μείωση της έντασης είναι πολύ αισθητή (μεγάλη)και η αύξηση της ποσότητας είναι και αυτή μεγάλη,τότε το ξεφορμάρισμα θα είναι μεγάλο και ΠΡΕΠΕΙ να αποφεύγεται,γιατί ο παίκτης θα αργήσει να ξαναφορμαριστεί.
Η  σκόπιμη απώλεια μπορεί και πρέπει να γίνεται σε κάθε παίκτη ή στην ομάδα σε κάθε ευκαιρία,γιατί είναι αδύνατο να διατηρηθεί το φορμάρισμα,ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο,που διαρκεί πολλούς  μήνες.
Για τον παίκτη το σκόπιμο   και ελεγχόμενο  ξεφορμάρισμα μπορεί να γίνεται στην περίπτωση τιμωρίας του με κίτρινες κάρτες ή αποβολής του από τα επόμενα παιχνίδια και για την ομάδα στις διακοπές του πρωταθλήματος 

      Ακόμη να γίνεται,όποτε κρίνεται αναγκαίο από τον προπονητή. Αν  ένας παίκτης,για παράδειγμα,είναι κουρασμένος στην διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου,η ομάδα έχει να αντιμετωπίσει - εύκολους αγώνες,ο παίκτης μπορεί να αντικατασταθεί από αναπληρωματικό του χωρίς συνέπειες για το αποτέλεσμα  της ομάδας και ο παίκτης  είναι αναγκαίος για τα κρίσιμα παιχνίδια  που θα επακολουθήσουν,τότε μπορεί να γίνει σκόπιμο και ελεγχόμενο ξεφορμάρισμα στον παίκτη για1,5 εβδομάδα και να ξαναφορμαριστεί για τους κρίσιμους ΑΓΩΝΕΣ.

  Το φορμάρισμα είναι από τις σημαντικότερες περιόδους προπόνησης και είναι τα πιο δύσκολα κομμάτια, τα οποία πρέπει να προσέξει (Ιδιαίτερη βαρύτητα-Μεγιστοποίηση αθλητικής απόδοσης), ένας προπονητής για να είναι η δουλεία του επιτυχής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)