Έκθεση φωτογραφίας και μουσική στην Ανθούσα.

0
Μια περιήγηση στο «εμείς» και στο «εδώ»

Η έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί παλιές και σύγχρονες φωτογραφίες από την ευρύτερη περιοχή της Ανθούσας που θα προβληθούν σε ψηφιακή μορφή στην πλατεία του χωριού. Βασικός στόχος της έκθεσης είναι να φωτίσει και να ξεδιπλώσει τις διάφορες πτυχές της ζωής στην κοινότητα, «την ανθρώπινη κατάσταση», δεμένη με τη γεωγραφία και την ιστορία του τόπου.

Οι φωτογραφίες συναντούν ανθρώπους, σπίτια, αυλές, δρόμους, εποχές, δράσεις και συναισθήματα. Συνομιλούν με το παρελθόν και το παρόν, με όσα χάθηκαν, με όσα άλλαξαν αλλά και με όσα συμβαίνουν τώρα. Αποτυπώνουν το χώρο και το χρόνο όχι ως αφηρημένες έννοιες αλλά ως πολιτισμικές οντότητες που συγκροτούνται και ανασημασιοδοτούνται μέσα από τη διαχρονική παρουσία της ανθρώπινης δραστηριότητας. Έτσι ο χώρος, ο χρόνος και η κοινωνία, βρίσκονται σε διαρκή διαλλακτική σχέση μέσω της οποίας διαμορφώνεται και συγκροτείται η κοινωνική ζωή. 

Η παρουσίαση των φωτογραφιών δεν ακολουθεί κάποια συγκεκριμένη χρονολογική σειρά κι αυτό για να είναι ελεύθερη η συνομιλία ανάμεσα στις δεκαετίες. Η σχέση του «εμείς» με το «εδώ» είναι πανταχού παρούσα μα διαρκώς μεταβαλλόμενη καθώς αλλάζουν οι κοινωνικές σχέσεις και οι σχέσεις παραγωγής. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η έκθεση δε στοχεύει σε μία νοσταλγική αναπόληση του παρελθόντος μα πολύ περισσότερο σε ένα δυναμικό αναστοχασμό του τι σημαίνει «τόπος», «ταυτότητα» και «μνήμη» στο σήμερα. 

Tην έκθεση φωτογραφίας θα «ντύσει» μουσικά με την κιθάρα του ο Βαγγέλης Τσίγγος.

Μετά την πρώτη προβολή της έκθεσης θα ακολουθήσουν μουσικές (όχι live) ώστε να μαζευτούμε, να πιούμε και να γλεντήσουμε όλοι/ες μαζί. Η έκθεση θα προβάλλεται συνεχόμενα μέχρι αργά το βράδυ ώστε όσοι/ες τελειώνουν αργά από την εργασία τους να προλάβουν να τη δουν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)