Ο Θανάσης Ζέρης υπέγραψε η Τάμπερε Γιουνάιτεντ

0

Συμφωνία παίκτη με τον Έλληνα Θανάση Ζέρη υπέγραψε η Τάμπερε Γιουνάιτεντ. Το συμβόλαιο του 22χρονου τερματοφύλακα, που μετακόμισε στο Τάμπερε πριν από ένα χρόνο, καλύπτει την περίοδο του 2022.


ΚιΟ Θανάσης Ζέρης, που έχει πείσει την Τάμπερε Γιουνάιτεντ με δοκιμαστικά, θα είναι ένας από τους τερματοφύλακες της Τάμπερε Γιουνάιτεντ την επόμενη σεζόν. Ο Ζέρης έπαιξε ολόκληρα λεπτά και στους δύο προπονητικούς αγώνες του Δεκεμβρίου με την JJK και τη δεύτερη ομάδα του Ilves. Με τη συμφωνία, ο TamU θα έχει τρεις καλούς τερματοφύλακες για την ερχόμενη σεζόν, όταν οι Zeris και Antti Kuusinen και Aapo Sipponen θα σχηματίσουν το τμήμα των Blue Shirts.

Ο Ζέρης είναι τερματοφύλακας δεύτερης γενιάς, καθώς στο ίδιο γήπεδο έπαιζε και ο πατέρας του. Ο Ζέρης πέρασε από το νεανικό μύλο του τοπικού συλλόγου Απόλλων Πάργας και ήταν επίσης μέλος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος του συλλόγου από την ηλικία των 14 ετών, παίζοντας στο τέταρτο υψηλότερο πρωτάθλημα της Ελλάδας. Το 2020 μετακόμισε στην Πας Αχέροντα Καναλακίου, που έπαιζε πάνω από το επίπεδο του πρωταθλήματος, όπου έπαιξε μέχρι να μετακομίσει στη Φινλανδία.

Ο Ζέρης μετακόμισε στη Φινλανδία στις αρχές του 2021 και εντάχθηκε στις τάξεις της Pallo-Veikko στο Τάμπερε, η οποία είχε πέσει από την Kakkonen στο τέλος της σεζόν. Τη δεύτερη σεζόν, ο Ζέρης έπαιξε σε τρεις αγώνες, ένας εκ των οποίων ήταν τοπικός αγώνας με την Ilves-Cats, ο οποίος έληξε ισόπαλος 2-2.

«Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι και να είμαι έτοιμος όποτε με χρειάζεται μια ομάδα. Μια μέρα θα ήθελα να παίξω σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο», λέει ο Ζέρης για τους προσωπικούς του στόχους.

Ο Ζέρης χαρακτηρίζει την ελληνική ποδοσφαιρική κουλτούρα παθιασμένη. Βλέπει όμως ότι τα περισσότερα χρήματα ξοδεύονται για αποκτήσεις παικτών και οι σύλλογοι δεν αναπτύσσονται ολιστικά. Το στυλ παιχνιδιού αντικατοπτρίζει επίσης τα μέσα της ακλόνητης επιθυμίας για νίκη.

«Οι περισσότερες ομάδες στην Ελλάδα δεν προσπαθούν να ανοίξουν το παιχνίδι από κάτω, απλώς επικεντρώνονται στο να παίξουν την ψηλή μπάλα», περιγράφει ο Ζέρης τον τυπικό τρόπο παιχνιδιού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)