Στο ίδιο μαγαζί έφαγαν Πλατινί, Μαρινάκης, Μελισσανίδης και Τζίγγερ!....!!!

0
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Συνάντηση με Σαμαρά

Ο Μισέλ Πλατινί ξεκίνησε την ημέρα του με μια συνάντηση εθιμοτυπικού χαρακτήρα διάρκειας 15 λεπτών με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξιμου. Σε αυτήν παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της UEFA, Τζάνι Ιφαντίνο, ο στενός συνεργάτης του Γάλλου προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο υπουργός πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής.

Γεύμα με Μαρινάκη... και όχι μόνο!

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της UEFA πήγε να συναντηθεί την ηγεσία του Ολυμπιακού (εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γεύμα ήταν παρόντες και Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και ο Σάββας Θεοδωρίδης). Ωστόσο, η "ερυθρόλευκη" -δεδομένη- παρουσία δεν ήταν η μοναδική στον χώρο. Καθώς, εκεί, όπως μετέδοσε ο Sentra, ήταν τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, που προφανώς κάθονταν σε διαφορετικά τραπέζια!

Ο Πλατινί χαιρέτησε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον οποίο βεβαίως δεν έβλεπε για πρώτη φορά. Ενώ στον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον οποίο συνάντησε -έστω και τυχαία- για πρώτη φορά, τον σύστησε ο στενός συνεργάτης του, Θεόδωρος Θεοδωρίδης!

Πλατινί και Μελισσανίδης είχαν μικρής διάρκειας συνομιλία στο πόδι. Με τον Γάλλο πρόεδρο να πληροφορείται από πρώτο χέρι τη διαδικασία επιστροφής της "Ένωσης" στα... σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, ο πρόεδρος της UEFA είπε χαριτολογώντας ότι η ΑΕΚ εκπροσωπείται στη Νιόν καθημερινά μέσω του υψηλόβαθμου στελέχους της UEFA, Πατρίκ Κομνηνού. Ο οποίος ήταν διευθύνον σύμβουλος του "δικεφάλου" επί ENIC το 1998.

"Ξέρουμε επακριβώς αν υπάρχει κάτι το παράξενο στα παιχνίδια"

Κατά την αποχώρησή του από την Ελλάδα, ο Μισέλ Πλατινί πραγματοποίησε δηλώσεις. Για τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά είπε "Ο μόνος λόγος που ήρθα εδώ ήταν για να συναντήσω τον πρωθυπουργό, γιατί τώρα είναι πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχαμε να συζητήσουμε κάποια θέματα σχετικά με την εξάμηνη προεδρία της Ελλάδας.

Ήταν μια πολύ καλή και ωραία συνάντηση. Έδειξε πολύ μεγάλη κατανόηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στο ποδόσφαιρο και έδειξε διάθεση να βοηθήσει την UEFA να προχωρήσει μπροστά. Θέλαμε να μιλήσουμε για τα προβλήματα του ποδοσφαίρου, ήταν μια συνάντηση πρωτοκόλλου και κάναμε ένα βήμα για να έχουμε συνεργασία τους επόμενους μήνες. Με ευχαρίστηση θα ξαναέρθω στην Ελλάδα".

Ο πρόεδρος της UEFA επανέλαβε αυτό που είπε και κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Πέμπτης (20/02). Ότι στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει μια ομάδα που βρίσκεται πολύ μπροστά από τις υπόλοιπες και ότι η ψαλίδα πρέπει να κλείσει για να γίνει πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα.

Πιο συγκεκριμένα, στο εάν το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι στον σωστό δρόμο, σημείωσε: "Συμμετέχετε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, έχετε μια ομάδα στους «16» του Champions League και μία στους «32» του Europa League. Που σημαίνει ότι το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πηγαίνει καλά. Στο πρωτάθλημα υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του πρώτου και των υπολοίπων και αυτό είναι ένα πρόβλημα γιατί θα πρέπει να κάνετε πιο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα".

Για το Euro 2020 και την ανάληψη μέρους της διοργάνωσης από την Ελλάδα στο ΟΑΚΑ δεν είπε τίποτα επί της ουσίας. Αρκέστηκε να δηλώσει: "Δεν ξέρω".

Για τα προκριματικά του Euro 2016, υπογράμμισε: "Στο γήπεδο η εθνική σας θα δείξει εάν θα πρέπει να είναι στα τελικά".

Σχετικά με το εάν απόλαυσε την ατμόσφαιρα στην Τούμπα, είπε: "Φυσικά, ήταν πολύ ωραία. Το παιχνίδι ήταν καλό και το απόλαυσα".

Αναφερόμενος στο εάν μίλησε με Σαμαρά για φακέλους με "στημένα ματς", τόνισε: "Δεν μιλήσαμε πολύ ώρα γιατί αναφερθήκαμε σε κάποια άλλα σημαντικά θέματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ξέρουμε όμως, ότι έχουμε κάποια σημαντικά προβλήματα για να συζητήσουμε ξανά, αλλά είναι κυρίως πρόβλημα φιλοσοφίας των παικτών και των δημοσιογράφων παρά πολιτικό ζήτημα.

Είναι καθήκον μας να υπερασπιστούμε το άθλημα. Οι παίκτες, οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι γιατί εάν δεν το κάνουμε, θα έρθει το τέλος του ποδοσφαίρου. Είναι πιο πολύ δικό μας θέμα, παρά του πρωθυπουργού.

Έχουμε το σύστημα αντιμετώπισης σε όλη την Ευρώπη, σε όλα τα παιχνίδια. Ξέρουμε επακριβώς εάν υπάρχει κάτι το παράξενο στα παιχνίδια και μετά ειδοποιούμε τις Ποδοσφαιρικές Ομοσπονδίες. Κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να ερευνούμε όλες τις υποθέσεις.

Δεν μίλησα μόνο με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, αλλά με τον πρόεδρο της ΑΕΚ (Δημήτρη Μελισσανίδη) και τον αντιπρόσωπο του Παναθηναϊκού (Γιάννη Βαρδινογιάννη)".

Ενώ τέλος, σε ερώτηση για το πως σχολιάζει το γεγονός ότι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου δηλώνουν ότι οι φάκελοι των ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων δεν είναι αξιόπιστοι, απάντησε ότι "Δεν ξέρω ακριβώς τι στοιχεία έστειλαν. Υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζω πολύ καλά όλες τις υποθέσεις, αλλά να ξέρετε ότι στην UEFA δουλεύουμε πολύ σκληρά κόντρα σε αυτά που συμβαίνουν στους αγώνες".

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)