Μετά το μνημόνιο… μας έκαναν και το "μνημόσυνο"

0
Μετά το μνημόνιο… μας έκαναν και το "μνημόσυνο"


εν τα κατάφερε τελικά η Εθνική μας και υπέκυψε στις... ορέξεις των πολύ ανώτερων Γερμανών χάνοντας με 4-2, αποχαιρετώντας, το Euro με ψηλά το κεφάλι και από την φάση των «8».

Οι διεθνείς μας αν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Σαμαρά, δέχτηκαν πολύ γρήγορά τρία γκολ και κάπου από το 75’ κρίθηκε. Τα "πάντσερ" άνοιξαν το σκορ με τον Λαμ στο 38’, έκαναν το 2-1 στο 61’ επτά λεπτά αργότερα ο Κλόζε σημείωσε το 3-1, για να κλείσει το καρέ ο Ροίς στο 74’. Στο 91΄ ο Σαλπιγγίδης διαμόρφωσε με χτύπημα πέναλτι το 4-2.

Τα πράγματα ήταν λίγο πολύ γνωστά εξαρχής. Κόντρα στην ποιότητα των Γερμανών η Εθνική δεν μπορούσε να παίξει το παιχνίδι στα ίδια. Έκανε το αυτονόητο, λοιπόν. Κλείστηκε στο δικό της μισό, προσπάθησε χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία να κλείσει τους χώρους και... πόνταρε στους ανοιχτούς χώρους της γερμανικής άμυνας που είχε ανέβει στη σέντρα για να βάλει έξτρα πίεση.

Ανοιξαν το χορό...

Ο Λαμ έκλεισε από τα αριστερά προς τα μέσα, «ζύγισε» το δεξί και έστειλε την μπάλα να... καρφωθεί στα ελληνικά δίχτυα του μέχρι τότε ανίκητου Σηφάκη. 1-0, οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια και η Ελλάδα υποχρεωμένη να παίξει μπάλα για να κυνηγήσει την ισοφάριση.

Έπεσαν πολεμώντας!

Οι Έλληνες δεν παραδίνονται. Δεν πουλάνε εύκολα το τομάρι τους. Και αυτό το διαπίστωσαν και απόψε οι Γερμανοί. Στο 55' και με τον Σάντος να ανακατεύει την τράπουλα με την είσοδο των Φωτάκη και Γκέκα, ο Σαμαράς αξιοποίησε το «πάρε-βάλε» του Σαλπιγγίδη και έφερε το ματς στα ίσια!

Η ομάδα του Λεβ, όμως, είχε τις λύσεις. Είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελεί το μεγάλο φαβορί και ήξερε να πάρει αυτό που ήθελε. 2-1 από τον Κεντίρα στο 61', 3-1 από τον Κλόζε επτά λεπτά αργότερα και 4-1 στο 73' από τον Ρόις. Ο... εφιάλτης σταμάτησε στα επόμενα λεπτά και το φινάλε ήταν το καλύτερο δυνατό για τους Έλληνες. Μείωσαν το σκορ με 4-2 με πέναλτι του Σαλπιγγίδη, έπεσαν με ψηλά το κεφάλι και κρατούν φυσικά το μεγάλο ταξίδι στους «8» της Ευρώπης!

ΕΛΛΑΔΑ: Σηφάκης, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Τζαβέλλας (46’ Φωτάκης), Μανιάτης, Μάκος (46’ Λυμπερόπουλος), Κατσουράνης, Νίνης (46’ Γκέκας), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Μπόατενγκ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Οζίλ, Σούρλε (67’ Μίλερ), Ρόις (79’ Γκέτσε), Κλόζε (79’ Γκόμες).


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)