Βαθιά υπόκλιση του Τύπου στην ΕΘΝΙ-ΚΑΡΑ

0
Βαθιά υπόκλιση του Τύπου στην ΕΘΝΙ-ΚΑΡΑ



O Τύπος ανά την υφήλιο υποδέχτηκε με έκπληξη και λογοπαίγνια για το ευρώ, γράφοντας για «θαύματα» και «Σπαρτιάτες», ενώ χαρακτηριστικό είναι το πρωτοσέλιδο της “lequipe” που μιλάει για παραμονή στην Ευρωζώνη!

«Η Ελλάδα παρέμεινε στην EΥΡΩΖΩΝΗ», έγραψε η γαλλική «lequipe» που δεν θα μπορούσε να μην... παίξει με τα οικονομικά προβλήματα της χώρας μας και την πρόκριση, συνδυασμός που δίνει καλούς τίτλους, για να εξηγήσει: «Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη η Ελλάδα νίκησε τη Ρωσία και πέρασε στα προημιτελικά»!

«Η ψυχωμένη Ελλάδα νίκησε και άφησε εκτός Euro την Ρωσία» ήταν ο τίτλος της κεντρικής σελίδας του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας, RIA Novosti. «Μία ψυχωμένη εμφάνιση από την Ελλάδα και ένα λάθος της ρωσικής άμυνας έδωσαν στους Έλληνες την απρόσμενη νίκη και βρήκαν τους Ρώσους να αποκλείονται από τη φάση των ομίλων», συνέχιζε η ρωσική ιστοσελίδα.

Στη μακρινή Βραζιλία θυμήθηκαν το ΕΠΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ: «Είναι το 2012, αλλά θα μπορούσε να είναι το 2004. Η Ελλάδα είχε Αγιο και έκανε ό,τι και πριν από 8 χρόνια», ήταν η άποψη της «Globo»!

Με τα Αρχαία καταπιάστηκαν οι Πορτογάλοι: «Ελληνική τραγωδία, αλλά για τους Ρώσους», σκέφτηκε η «Record», κάτι που έκαναν και οι Ισπανοί της «Marca»: «Οι Ελληνες παραμένουν Σπαρτιάτες»!

Οπως και οι Γάλλοι, έτσι και οι Αγγλοι του «Sky Sports» έκαναν λογοπαίγνια με το ευρώ-EURO: «Ευρώ-ώθηση για την Ελλάδα. Μπορεί πίσω στην πατρίδα τους να έχουν προβλήματα, αλλά οι Ελληνες παραμένουν στο EURO, περνώντας στα προημιτελικά»!

«Θαύμα της Ελλάδας και πατατράκ της Ρωσίας», έγραψαν στην ισπανική «As», ενώ οι Γερμανοί «ξενέρωτοι δήθεν φίλοι» μας στο «Κicker», ήταν οι πιο λιτοί: «Ελληνες και Τσέχοι γιορτάζουν»!
Με βαριά καρδιά αντιμετώπισε η Soviet Sport τον αποκλεισμό της Ρωσίας. «Άδοξο τέλος για την Εθνική ομάδα: Η Εθνική ομάδα έχασε το τελευταίο ματς του γκρουπ από την Ελλάδα (0-1) και αποχαιρέτισε το Euro», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Ρώσοι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)