ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΝΤΙΤΣΟΣ ΣΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΟΦΗ 0-0

0

                                                                                                                   
Α' Ημίχρονο

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τον Ολυμπιακό με το κλασικό 4-2-3-1, έχοντας τους Αβραάμ και Μέλμπεργκ ως στόπερ, τον Μαρκάνο πίσω αριστερά και τον Τοροσίδη δεξιά. Ο Μοδέστο ήταν σε ρόλο καθαρού αμυντικού χαφ, λίγο πιο μπροστά του ο Φέισα, ενώ ως αριστερό χαφ προτιμήθηκε ο Χολέμπας και δεξιό ο Αμπντούν. Ο Μιραλάς ήταν ο μοναδικός κλασικός προωθημένος με τον Φουστέρ από πίσω του.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς ωστόσο να έχει τον γνωστό καταιγιστικό ρυθμό άλλων παιχνιδιών. Ο Φουστέρ είχε... κλασικά διάθεση (δοκάρι στο 6')  και ο Μιραλάς ενέργεια, ενώ ο Αμπντούν ζητούσε συχνά την μπάλα την ώρα που από αριστερά ο Χολέμπας δεν μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στην επίθεση. Οι παίκτες του Βαλβέρδε δεν βρήκαν χώρους για να παίξουν με κάθετες μπαλιές και αναγκάστηκαν συχνά να μεταφέρουν το ματς στον αέρα (5 κεφαλιές έναντι 4 σουτ).

Από τη μεριά του ο ΟΦΗ αφιερώθηκε αποκλειστικά στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε εξαιρετικά. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Κάρολ που μετέδιδε μια σιγουριά στους συμπαίκτες του όποτε οι γηπεδούχοι πίεζαν τα καρέ του. Ο Βορειοιρλανδός όμως πήρε πιο... σοβαρά από όσο έπρεπε το παιχνίδι κάνοντας καθυστερήσεις(!) σε σημείο να πάρει κίτρινη στο 40'. "Παίξε να τελειώνουμε", ήταν η αντίδραση του Αναστόπουλου από τον πάγκο, που λίγο αργότερα τον είδε σε μια θετικότατη επέμβαση σε σουτ του Φουστέρ (44').

 

Β' ημίχρονο

Στην αρχή της επανάληψη ο Βαλβέρδε πέρασε 7 παίκτες στο γήπεδο με στόπερ να είναι οι Μαρκάνο, Παπάζογλου, ο Χολέμπας πίσω αριστερά και ο Μανιάτης δεξιά. Στα χαφ στο κέντρο ο Ορμπάιθ και λίγο πιο μπροστά ο Μακούν, αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Φουστέρ, ενώ ο Φετφατζίδης πίσω από τον φουνταριστό Γκμπριτς. Λίγο αργότερα μπήκαν οι Γέστε (πίσω από Γκμπριτς με τον Φέτφα αριστερά), Χαβίτο (δεξιά) και Βαλεριάνος αριστερό μπακ.

Η νέα ενδεκάδα έδειξε περισσότερο διάθεση με τον... αρχηγό Φετφατζίδη να απειλεί αλλά να μην μπορεί να σκοράρει (60', 64'). Παράλληλα η είσοδος του ορεξάτου Γέστε δημιούργησε φάσεις στην αντίπαλη εστία όπως στο 67' όπου ο Κάρολ σταμάτησε τον Μακούν και στο 89' με τον Χαβίτο να χάνει μοναδικό τετ-α-τετ. Ο Καμερουνέζος έδειξε στοιχεία από την ποιότητα του (ειδικά στο επιθετικό κομμάτι), ενώ ο Ορμπάιθ άφησε υποσχέσεις ότι θα τα πάει καλύτερα από τον Ουρτάδο. Και αυτός βοήθησε στην ανάπτυξη, χωρίς όμως τα δυο νέα μεταγραφικά αποκτήματα του άξονα να μπορούν να κριθούν αμυντικά αφού δεν είχαν ιδιαίτερη πίεση.

Στο κρητικό "στρατόπεδο" έγιναν επίσης πάρα πολλές αλλαγές με την ομάδα του Αναστόπουλου να πατάει τουλάχιστον 3-4 φορές την αντίπαλη εστία σε σχέση με την επιθετική ανυπαρξία των πρώτων 45'. Μάλιστα στο 63΄σκόραρε με τον Ζορμπά αλλά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ. Ωστόσο η αμυντική λειτουργία δεν πρέπει να ικανοποίησε πλήρως τον Έλληνα τεχνικό, παρόλο που κράτησε το μηδέν, αφού σε αντίθεση με το πρώτο μέρος επέτρεψε την δημιουργία φάσεων στην εστία του- κορυφαίου της αναμέτρησης- Κάρολ.

 

Το φύλλο αγώνα

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάνσο (46' Μέγερι), Τοροσίδης (46' Μανιάτης), Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος (46' Παπάζογλου), Μέλμπεργκ (46' Φετφατζίδης), Μοδέστο (46' Ορμπάιθ), Χολέμπας (60' Βαλεριάνος), Αμπντούν (60' Χαβίτο), Φέισα (46' Μακούν), Φουστέρ (60' Γέστε), Μιραλάς (46' Γκμπριτς)

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Βερόν, Γαλανόπουλος,  Ταυλαρίδης (65’ Ουκάρ), Βάντο (80’ Ζαχαράκης),  Καλαϊτζιτς (71’ Σόουζα),  Μπόντο, Γεωργίου, Καμπάνταης (78’ Μάντζιος),  Σουμπίνιο, Λόπεθ (46’ Κατάϊ).

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος (Πρέβεζας)

Βοηθοί: Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Σκόρερ: -

Δοκάρι: Φουστέρ 6'

Κίτρινες: Γέστε 69' / Κάρολ 40', Ζορμπάς 68'

   πηγη.www.sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)