ΕΠΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Κάρτα Υγείας ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

0



Πριν από περίπου μια πενταετία, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δημιούργησε το πρόγραμμα “Κάρτα Υγείας Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή”, με σκοπό τον πλήρη ιατρικό έλεγχο όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών και κατ’ επέκταση την μείωση των ξαφνικών θανάτων αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους. Τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση του εγχειρήματος, με αποτέλεσμα τα κατά τόπους κέντρα που είχαν ανοίξει στις έδρες των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων να κλείσουν. Με έγγραφο που στάλθηκε αυτές τις μέρες από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πρέβεζας – Λευκάδας προς όλα τα σωματεία, γνωστοποιείται ότι εντός των ημερών θα επαναλειτουργήσει το Κέντρο Κάρτας Υγείας των ποδοσφαιριστών της ΕΠΣ Π-Λ. Οι διαδικασίες παραχώρησης του κέντρου προς την ΕΠΣ έχουν προχωρήσει, ενώ έχει προσληφθεί τόσο ο Ιατρός όσο και ο νοσηλευτής για την λειτουργία του Κέντρου.
Πως βγαίνει η Κάρτα
Τα κατά τόπους Κέντρα των Ενώσεων, θα είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα που θα βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Ομοσπονδίας. Οι αθλητές θα περνάνε από μία σειρά εξετάσεων και στη συνέχεια με την μέθοδο της ιατρικής τηλεμετρίας, θα ενημερώνεται το κεντρικό σύστημα. Αν από τον έλεγχο που θα γίνεται δεν διαπιστώνεται κάποιο πρόβλημα και κρίνεται ότι ο ποδοσφαιριστής μπορεί να πάρει μέρος σε επίσημους αγώνες, τότε η ΕΠΟ θα προχωράει στην έκδοση της Κάρτας Υγείας που θα ισχύει για ένα χρόνο.
Το κέντρο της ΕΠΣ Π-Λ βρίσκεται στην Πρέβεζα (21ης Οκτωβρίου 37, 1ος όροφος) και υπεύθυνος για την λειτουργία του έχει οριστεί ο Γ. Γραμματέας της Ένωσης Γιάννης Πότσιος. Για την διενέργεια των εξετάσεων σε κάθε ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να κατατίθεται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό το ποσό των 15 ευρώ, διαφορετικά ο ποδοσφαιριστής δεν θα περνάει τον έλεγχο. Αν δεν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος και δεν βγει η Κάρτα Υγείας, ο ποδοσφαιριστής θα αποκλείεται από τους αγώνες της ομάδας του. Βάσει των όσων έχουν αποφασισθεί, τα πρωταθλήματα της σεζόν 2011-2012 θα διεξαχθούν με τις Κάρτες Υγείας και όχι με τις Καταστάσεις Υγείας που ισχύουν σήμερα.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)