ΟΔΠΕ" ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΗ Η ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ"

0
Ενόψει  των πληροφορούμενων από Μ.Μ.Ε. βάρβαρων επεισοδίων σε βάρος διαιτητών αγώνων (τοπικών ή εθνικών πρωταθλημάτων), για ακόμη μια φορά δηλώνουμε απερίφραστα, ότι αποδοκιμάζουμε - καταδικάζουμε αυτά από όπου και αν προέρχονται και ότι η συμπαράσταση στους συναδέλφους και μέλη Σ.Δ.Π. είναι αμέριστη, ηθικά και νομικά.
Είναι γεγονός, ότι τέτοια επεισόδια καταγράφονται συχνά τελευταία στους αγωνιστικούς χώρους. Είναι επίσης δεδομένο, ότι σε περίπτωση τέτοιων περιστατικών, που έχουν σαν συνέπεια τον τραυματισμό διαιτητή ή βοηθού διαιτητή, επιβάλλεται η διακοπή του αγώνα, η καταγραφή με πληρότητα και σαφήνεια της παραβατικής συμπεριφοράς του υπαίτιου προσώπου στο φύλλο αγώνα και η προσφυγή του παθόντα με σχετική αναφορά του ή του Σ.Δ.Π. με επισύναψη αντίγραφου του φύλλου αγώνα  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Η συνέχιση του αγώνα σε τέτοιες περιπτώσεις εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των διαιτητών, ευτελίζει το ρόλο τους και την προσωπική αξιοπρέπειά τους. Δημιουργεί  περαιτέρω εύλογα αμφισβήτηση της ορθοκρισίας τους  και πιθανότατα αμφισβήτηση των αποφάσεών τους, γεγονότα που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρεισφρύουν ή να πλανώνται σε μια αθλητική διοργάνωση. Ελπίζουμε στο μέλλον οι διαιτητές να περιφρουρήσουν την αξιοπρέπεια τους και να μη θέτουν αυτή εν αμφιβόλω.
Περαιτέρω καλούμε όλους τους υπεύθυνους φορείς και όργανα να λαμβάνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα προς αποτροπή τέτοιων επεισοδίων, να  επιλαμβάνονται άμεσα τέτοιων περιστατικών που δυσφημούν το ποδόσφαιρο και να επιβάλλουν παραδειγματικές ποινές  στους υπαίτιους – παραβάτες

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)