Αφιέρωμα στόν παλιό παίκτη της Πάργας Κώστα Βλάσση

0


Αναμφίβολα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους… κανονιέρηδες που έχει αναδείξει το κερκυραϊκό ποδόσφαιρο.
Ο λόγος για τον Κώστα Βλάσση, ο οποίος μπορεί να μην ευτύχησε να κάνει καριέρα στις επαγγελματικές Κατηγορίες, κατάφερε όμως να αφήσει το… στίγμα του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της βορειοδυτικής Ελλάδας, κάνοντας ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του!
ΤΑ… ΣΗΚΩΣΕ ΟΛΑ
Ο… «Κουκούμας» στη φετινή σαιζόν αναδείχθηκε νταμπλούχος ΕΠΣ Θεσπρωτίας με τη φανέλα του Άρη Φιλιατών, κατακτώντας τόσο το Πρωτάθλημα στην Α’ τοπική Κατηγορία, όσο και το Κύπελλο της Ένωσης. Ήταν μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για τους «κυανόλευκους», οι οποίοι επιστρέφουν στη Δ’ Εθνική, αλλά φυσικά και για τον πολύπειρο Κερκυραίο φορ, που αναδείχθηκε σε έναν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, πετυχαίνοντας και στις δύο διοργανώσεις συνολικά 20 γκολ.
ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Ο Άρης Φιλιατών κατάφερε στο Πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας να κόψει με άνεση πρώτος το νήμα και να αναδειχθεί απευθείας (χωρίς μπαράζ) Πρωταθλητής του νομού Θεσπρωτίας, αφήνοντας στη 2η θέση την Πέρδικα και πιο πίσω το Γαρδίκι και τον  Αστέρα Παραποτάμου.
Ο 36χρονος παίκτης από τη Λευκίμμη ήταν δεύτερος σκόρερ της ομάδας του, με 15 τέρματα, ενώ πρώτος ήρθε ο Αναστασίου με 17.
ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Το συγκρότημα των Φιλιατών αναδείχθηκε και Κυπελλούχος  ΕΠΣ Θεσπρωτίας. Στα Ημιτελικά, και με σκόρερ τον Βλάσση, κέρδισε εκτός έδρας με 0-1 το Σούλι Παραμυθιάς (ομάδα της Δ’ Εθνικής), ενώ στον Τελικό επικράτησε με 2-1 επί του Γαρδικίου (που είχε αποκλείσει τον Θεσπρωτό), με τον «Κουκούμα» να σκοράρει κι εδώ (το άλλο γκολ το πέτυχε ο Καίσαρης), κι έτσι πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.
Συνολικά, ο Λευκιμμαίος επιθετικός πέτυχε 5 τέρματα στη διοργάνωση του Κυπέλλου.
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας ο Άρηςαποκλείστηκε στην έδρα του, μόλις στον πρώτο Γύρο, από τον Εθνικό Βατερού (ομάδα Δ’ Εθνικής), με 2-4 στα πέναλτις (0-0 ο κανονικός αγώνας και η παράταση), ενώ στη συνέχεια το σωματείο από την Κοζάνη απέκλεισε και την Κυπελλούχο Ερασιτεχνών Βολίδα Κέρκυρας.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Ο Κώστας Βλάσσης γεννήθηκε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας στις 17 Δεκεμβρίου 1973. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Εθνικό Κρητικών και ακολούθησε η ΑΕ Λευκίμμης, ενώ στα 19 του πήγε στον ΑΟ Κέρκυρα, χωρίς όμως να αξιοποιηθεί, κι επέστρεψε στην ΑΕΛ. Ακολούθως, «μετακόμισε» στη γειτονική Θεσπρωτία, όπου φόρεσε τη φανέλα του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας και κατόπιν της Νέας Σελεύκειας. Έπειτα, είχε πολυετή θητεία στον Απόλλωνα Πάργας, ενώ πέρσι επανήλθε στα… πάτρια εδάφη, αγωνιζόμενος στην ΑΕ Λευκίμμης, με την οποία κατέκτησε το Πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κέρκυρας, αν και στον δεύτερο Γύρο στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι κι εγχειρίστηκε. Το περασμένο καλοκαίρι ο Κερκυραίος κυνηγός πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο θεσπρωτικό ποδόσφαιρο, φορώντας τη φανέλα του Άρη Φιλιατών, έχοντας καταλυτική συμβολή στην κατάκτηση του νταμπλ.
Σημειώνουμε πως από το 1998 ο Βλάσσης διαμένει μόνιμα κι εργάζεται στην Ηγουμενίτσα, δημιουργώντας εκεί τη δική του πανέμορφη οικογένεια, αποκτώντας και δύο παιδιά (ένα αγοράκι κι ένα κοριτσάκι), για τα οποία είναι πολύ περήφανος. Ουδέποτε, όμως, έκοψε τους… δεσμούς και τις επαφές με τη γενέτειρά του, τη Λευκίμμη, την οποία επισκέπτεται σε κάθε ευκαιρία.
Αυτός, λοιπόν, είναι ο «Κουκούμας»! Με λίγα λόγια, μαχητής στη ζωή και νικητής στο γήπεδο! Κι επίσης, διαμάντι στον χαρακτήρα, έχοντας με το ήθος του αποκτήσει πάρα πολλούς φίλους, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.
ΑΡΩΓΟΣ & ΧΟΡΗΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Ολοκληρώνοντας αυτό το μικρό αφιέρωμα, θα συμπληρώσουμε πως στην ομάδα του Βλάσση, τον Άρη Φιλιατών, προπονητής είναι ο Γιώργος Τζοβάρας, ενώ χρέη Γενικού Αρχηγού εκτελεί ο Μηνάς Αλεξίου, παλαιός ποδοσφαιριστής της  ΑΕ Λευκίμμης.
Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να επισημάνουμε την μεγάλη προσφορά του Δημάρχου Φιλιατών. Ο Μηνά Ντουμάζιος βοήθησε πάρα πολύ την ομάδα στον οικονομικό τομέα, στεκούμενος δίπλα της σε κάθε της ανάγκη. Ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάθε της κάλεσμα για βοήθεια, επιλύοντας όποιο πρόβλημα προέκυπτε, συμβάλλοντας έτσι τα μέγιστα στην εξαιρετική πορεία και στις επιτυχίες της. Όλοι στον Άρη «πίνουν νερό» στο όνομα του Δημάρχου, τον οποίο ευχαριστούν δημόσια και στον οποίο αφιέρωσαν τα φετινά τρόπαια
dinos lamproussis

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)