ΝΙΚΟΣ ΒΕΚΙΟΣ Ταλέντο μεγαλο υπάρχει στην Ελλαδα στους παίκτες και στους προπονητες

0

 


Άποψη???

Άστραψε και  βρόντηξε το διαδύκτιο. με τα αρνητικά σχόλια εναντίον του προπονητή της Εθνικής. Ελλάδας. Έχω και εγώ απορια για κάποιους παίκτες που συμετεχουν αλλά πάλι πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με το ποιοι παίκτες  παίζουν και  αν. Πχ έπαιζαν Σωκρατης Μανωλάς Σιόβας θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα.Μα αυτοι έπαιζαν πριν. βασικοί με τους προηγούμενους προπονητές και πάλι διασυρόμασταν. από τα νησιά Φεροε κλπ κλπ.Το πρόβλημα κατά την ταπεινή άποψη μου είναι ποιο βαθύ.Δεν παραγουμαι πλέον παίκτες  φίλοι μου.Απο εκεί ξεκινά το πρόβλημα.Ενώ η κοινωνοια μας. έχει τεράστιο οικονομικό θέμα αντί να πάμε στην παραγωγή. έχουμε πάει στο μοντέλο όλες οι ομάδες στο 80 με 90% να έχουν στο ρόστερ και ιδαιτερα από κέντρο. και μπροστά ξένους ποδοσφαιριστες.Απο 1995 μέχρι το 2013 περίπου υπήρχε μια κατηγορία Δ εθνική με περίπου 180. ομάδες σε όλη την Ελλάδα που είχε περιορισμό να παίζουν υποχρεωτικά 4 μικροί βασικοί που σημαίνει έπρεπε να εχεις  στο ρόστερ το λιγότερο 10 μικρούς.Αποσχολουσε αυτή η κατηγορία 180 προπονητές που τους δινόταν η ευκαιρία  να επενδύσουν προπονητικά και οποίος είχε διάθεση και ταλέντο να πάει και στα μεγαλύτερα διπλώματα βελτιώνοντας έτσι τις.γνώσεις για καλο δικό τους αλλά και του ποδοσφαίρου.Σε αυτήν την κατηγορία επίσης έπαιζαν κάθε Κυριακή 450 με 500 διατητες και ήταν ο προθάλαμος και για αυτούς σε.γνωσεις εμπειρια για το ομαλό πέρασμα από το τοπικό στις μεγαλύτερες κατηγορίες.Αυτήν την κατηγορία κατάφεραν και την διάλυσαν. 

Η επόμενη κατηγορία ήταν η Γ εθνική το αμέσως μεγαλύτερο σκαλοπάτι δυο όμιλοι σε όλην την Ελλάδα πολύ ενδιαφέρουσα κατηγορία πάλι με περιορισμό 2 με.3 μικρούς στην βασική ενδεκάδα και με περιορισμό στους ξένους.Εδώ. Θέλω να τονίσω ότι οι ομάδες του. βορείου ο ομίλου εριχναν. πάντοτε το βάρος στο μεγαλύτερο ποσοστό στην παραγωγή και  στις υποδομές χαμηλό μέσω όρο  ηλικίας και καλά. γήπεδα,Και από τον βορά είχαμε και τα μεγαλύτερα ταλέντα που έπαιξαν στις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας.Στον όμιλο του νότου υπήρχε ποιο πολύ χρήμα.επένδυση σε. Έτοιμους παίκτες με μικρότερη παραγωγή.Σε.όλες όμως τις κατηγορίες υπήρχαν στα ροςτερ στο μεγαλύτερο ποσοστό Έλληνες παίκτες.Την σημερον ημέρα αν εξαιρέσεις λίγους καλούς αμυντικούς παίκτες που έχουμε από κέντρο και μπροστά δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να σταθεί επάξια στα ψηλα στάνταρ του καλού Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Όταν στο Ελληνικό πρωτάθλημα σε όλες τις θέσεις σπο κέντρο και μπροστά τις έχουν πάρει ξένοι πολύ μικρής αξίας που στο εξωτερικό δεν έχουν καμία  αξία και έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν το αγροτικό τους.Εκτός από εξαιρέσεις φυσικά.Θέλω να έπισημανω εδώ ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείτε εδώ είναι και στους νέους παίκτες εδώ που δεν. πιστεύουν να.επενδύσουν πλέον να γίνουν ποδοσφαιριστες αλλά και στους προπονητές που δεν επενδύουν πλέον στο επάγγελμα και σε γνώσεις αφού δεν υπάρχει παραγωγή.Έτσι επικρατούν στον χώρο οι αεριτζηδες προπονητές με τους μανατζαραιους με έτοιμους παίκτες από το εξωτερικό.

Το τελευταίο για εμένα.είναι πολύ σοβαρό θέμα βλέπω στις σχολές και ακούω απόψεις από όλους τους προπονητές συναδέλφους σε πολλά σεμινάρια που πάμε ότι τα παιδιά που έχουν αποκλειστική αποσχόληση μονο το ποδόσφαιρο και την. προπονητική δεν μπορούν να επιβοιωσουν και εγκαταλείπουν την πρόοδο.Και έτσι έχουν μείνει στον χώρο μόνο αυτοι που έχουν διπλή δουλειά συνήθως δημόσιοι υπάλληλοι που χωρίς να επενδύουν δουλεύουν με πολύ χαμηλό μηνιάτικο για να συμπληρώνουν το μισθό τους.Δεν σας κάνει εντύπωση πως από στην Β εθνική και την Α επι χρόνια οι αλαγες των Ελλήνων. προπονητών είναι οι ίδιες και ίδιες φύγε εσυ έλα εσυ  από τον ίδιο γκουβα.Ο λόγος είναι ότι λίγα παιδιά αξιόλογα ασχολούνται πλέον με την προπονητική και διατηρούνται πλέον μόνο αυτοι οι λιγοι που έχουν μπει στο σύστημα.Κλείνοντας αν θελουμε να δούμε καλύτερες μέρες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να επενδύσουμε σε γνώσεις στον Έλληνα προπονητή και στην σωστή παραγωγή Ελλήνων ποδοσφαιριστών που να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του συχρονου ποδοσφαίρου.Ταλέντο μεγαλο υπάρχει στην Ελλαδα στους παίκτες και στους προπονητες. και αυτό μας το έχουν δείξει τα αλλά αθλήματα Μπάσκετ,στίβος,Βόλεϋ,πόλο κλπ Εκεί πρέπει να επενδύσουμε για να μην τσακωνόμαστε αν πρέπει να παίξει δεκάρι ο Φουρτουνης η Μπακασετας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)