Το gazzetta.gr σας παρουσιάζεi Η χρυσή σεζόν του Αχέροντα Καναλακιου

0

Η χρυσή σεζόν του Αχέροντα

Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τις καλύτερες σεζόν των ελληνικών ομάδων που έχουν συμμετάσχει στις τρεις μεγάλες κατηγορίες. Ο Αχέρων Καναλακίου έκανε την υπέρβασή του στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα τη σεζόν 1994-95.

Η χρυσή σεζόν του Αχέροντα
Το Καναλάκι είναι μια μικρή κωμόπολη της Πρέβεζας και ποδοσφαιρικά εκπροσωπείται από τον τοπικό Αχέροντα όπου κάθε άλλο παρά μικρό σωματείο είναι.
Μάλιστα στα μέσα της δεκαετίας του 90΄ εκτός από τις γνωστές πηγές του Αχέροντα, έγινε γνωστός και ο …ποδοσφαιρικός σύλλογος με το ίδιο όνομα.
Συγκεκριμένα την σεζόν 1994-95 ο Αχέροντας Καναλακίου προβιβάστηκε από την Δ΄ Εθνική και αγωνίστηκε για πρώτη και μοναδική φορά στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, στον Βόρειο όμιλο.
Το έργο των ανθρώπων της ομάδας του Καναλακίου μόνο… εύκολο δεν ήταν καθώς κλήθηκαν  σε μια σεζόν να προσαρμοστούν άμεσα σε επαγγελματικά δεδομένα.

Οι «κυανόλευκοι» μπορεί να τερμάτισαν στην 18η θέση του πρωταθλήματος ωστόσο έκαναν …ζημιές  σε αρκετούς αντιπάλους. Επιπλέον  οι αντίπαλοι που είχαν στον όμιλο τους εκείνη την περίοδο ήταν γνωστές ομάδες όπως οι Καστοριά, Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου και Νίκη Βόλου.
Μέσα στο Καναλάκι ο Αχέροντας νίκησε τον Εορδαϊκό 2-0, τον Κιλκισιακό 2-1και τη Νίκη Βόλου 3-0 ενώ και μακριά από το Καναλάκι έδειξαν τα δόντια τους όπου απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τον Αλμωπό μέσα στην Αριδαία.
Επιπλέον η ομάδα από το Καναλάκι αγωνίστηκε σε ματς κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ όπου γνώρισε την ήττα με 5-2 καθώς και την Καβάλα (ήττα με 4-1).
Ορισμένοι από τους παίκτες του Αχέροντα Καναλακίου εκείνη την σεζόν ήταν οι  Σίσκας, Τσαλούκας, Νίτσιος, Χρήστιας, Τραυλός, Καράμπαλης, Ζιάκας, Πεπονής, Οικονομίδης, Γάκης και Μπίνας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)