Δύο σέντρες “ξυραφιές” σε διάστημα τριών λεπτών που εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο ο Ορφανός και ο Φέτσης, απέφεραν το 2-0 υπέρ του Παλλευκάδιου στο τοπικό ντέρμπι με τον Τηλυκράτη. Οι γηπεδούχοι “πάτησαν” στην δυσκολία των παικτών του Τηλυκράτη να κρατήσουν μπάλα μετά το 55′, σε ένα σημείο που οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να ξεμένουν από δυνάμεις. Έτσι, οι παίκτες του Παλλευκάδιου βρήκαν τους διαδρόμους που ήθελαν και με δύο γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα “καθάρισαν” το ματς και πήραν το “τρίποντο” που -σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ματς της Πάργας με τον ΠΣ Πρέβεζα- τους έφερε μόνους πρώτους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Όλα “μηδέν” στο πρώτο
Οι δύο προπονητές δεν επεφύλασαν κάποια έκπληξη στην αρχική ενδεκάδα. Ο Γ. Κατηφόρης ξεκίνησε με δίδυμο τους Καλογέρη και Φλούδα μπροστά από τα κεντρικά μπακ, ενώ πίσω από τον Πετούση αγωνίστηκαν οι Ορφανός, Κοκόλης και Φωτεινός. Από πλευράς Τηλυκράτη, ο Θ. Λιόλιος χρησιμοποίησε ως χαφ τους Κτενά και Βρεττό, μπροστά τους ήταν οι Καλογερής, Μακρυγιάννης και Περιστέρης, ενώ στην κορυφή έπαιξε ο Παπαδόπουλος.
Με εξαίρεση τις δύο πολύ καλές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά, σε όλο το πρώτο ημίχρονο δεν υπήρξε άλλη αξιόλογη φάση. Οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν με πάθος, δεν μπόρεσαν όμως να αναπτυχθούν ορθολογικά με αποτέλεσμα να κουράσουν τους θεατές της αναμέτρησης. Ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν ο αναμενόμενος, κι αυτό γιατί ο διαιτητής με τα συχνά σφυρίγματά του στην προσπάθεια που έκανε για να μην χάσει τον έλεγχο, ανέκοπτε συχνά τον όποιο ρυθμό είχε το ματς.
Τρίλεπτο “φωτιά” 
Μεταξύ 46′ και 55′ το ματς συνέχισε να είναι κακό. Από το 55′ και μετά ο Παλλευκάδιος άρχισε να δείχνει ομάδα με περισσότερες δυνάμεις, κάτι που πολύ σύντομα εξαργύρωσε με γκολ. Το μεγάλο κενό στην άμυνα του Τηλυκράτη έφερε το 1-0 για τον Παλλευκάδιο, ενώ η επίτευξη του 2-0 με πανομοιότυπο τρόπο “τελείωσε” οριστικά το ματς. Και λέμε οριστικά διότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πλέον δυνάμεις, αλλά και ψυχολογία. Η εσωτερική αλλαγή από πλευράς Τηλυκράτη στο 68′ (διάταξη 3-5-2), όχι μόνο δεν άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, αλλά έκανε πιο επικίνδυνο τον Παλλευκάδιο που βρήκε περισσότερους χώρους δράσης. Τα δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά απέτρεψαν την αλλαγή του σκορ, σε ένα ματς που έληξε εν μέσω βουβαμάρας, εξαιτίας του τραυματισμού των Γ. Καταγή και Μπαλή μετά από την μεταξύ τους σύγκρουση.
pal-thl 2
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
2′ Ο Μακρυγιάννης βρήκε τον Καλογερή σε θέση μέσα δεξιά και φάτσα με την εστία, ο Τρανουλίδης όμως ενήργησε έγκαιρα και πρόλαβε τον παίκτη του Τηλυκράτη στο κοντρόλ.
3′ Φάουλ του Ορφανού, κεφαλιά του Καταγή άουτ.
43′ Σουτ του Πετούση, ο Σκιαδάς μπλόκαρε.
44′ Σέντρα του Χ.Ζ.Κοκόλη, η μπάλα πέρασε παράλληλα προς την εστία και απομακρύνθηκε από αμυντικούς.
61′ Συρτή σέντρα του Τσελάι στην καρδιά της άμυνας του Τηλυκράτη και ο επερχόμενος Ορφανός με σουτ στην αριστερή γωνία του Σκιαδά σημείωσε το 1-0.
63′ Σέντρα του Χ.Σ. Κοκόλη, αυτή την φορά ξεμαρκάριστος από την άμυνα του Τηλυκράτη έμεινε ο Φέτσης που με σουτ πέτυχε το 2-0.
68′ Σουτ του Μακρυγιάννη κατέληξε άουτ.
85′ Μακρινό απευθείας φάουλ του Γ. Καταγή, η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού του Τρανουλίδη και κατέληξε άουτ.
90′ Διαγώνιο σουτ του Τσελάι, με την παρέμβαση του Σκιαδά η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και πέρασε κόρνερ.
90′+ Κεφαλιά του Παπαδόπουλου, ο Καταγής απομάκρυνε στην γραμμή του τέρματος.
90′+ Σύγκρουση στον αέρα του Γ. Καταγή με τον Μπαλή, με τους δύο παίκτες να αποχωρούν με δεμένο κεφάλι μετά από πεντάλεπτη διακοπή.
Διαιτητικό τρίο: Σπυράκος, Τσόγκας, Παπαγεωργόπουλος
ΠΑΛΛΕΥΚΑΔΙΟΣ (Γ. Κατηφόρης): Τρανουλίδης, Τσελάι, Μπαλή, Καταγής, Βλάχος, Φλούδας, Χ.Σ. Κοκόλης, Καλογέρης, Πετούσης (62′ Χ. Σ. Κοκόλης), Ορφανός (73′ Στεριώτης), Φωτεινός (60′ Φέτσης).
ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ (Θ. Λιόλιος): Σκιαδάς, Σ. Καταγής, Θειακός (83′ Βάλβης), Ρεκατσίνας (68′ Γ. Καταγής), Αρ. Λούζι, Βρεττός, Περιστέρης (70′ Βλάχος), Κτενάς, Παπαδόπουλος, Μακρυγιάννης, Καλογερής.
http://www.lefkadaweb.gr/