O NEOΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΤ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015.

0

O NEOΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΣΤ .ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2015.

Oλα είναι ρυθμισμενα με τον νέο κανονισμό διαιτησίας  που εχει τεθει σε ισχυ από τις 6 Ιουνίου που πέρασε και τυπικα από την γενικη συνέλευση της ΕΠΟ  .Λιγοι όμως τον εχουν διαβάσει και γνωρίζουν τις λεπτομέρειες .
Αιφνης φέτος εχει περιληφθει η διάταξη που επιτρέπει να γινεται αναμόρφωση  των πινάκων μετα από την διεξαγωγη των αγωνιστικών διατάξεων ,γι αυτό και προσδιωρήστηκε η μεταβολη των πινακων τον Ιανουάριο του 2015 όταν ο Χιού Ντάλλας θα εχει μια εικονα γυρω από ένα μεγάλο μερος των διαιτητών της σουπερ λιγκα και οσων δει στη τηλεόραση από την Β εθνική .
Παράλληλα εχει διατηρηθει η διάταξη συμφωνα με την οποια ενας διαιτητης από τον πίνακα της φουτμπώλ λιγκ μπορει να σφυριξει αγωνα της σουπερ λιγκα εφοσον η επιτροπη τον κρινει ικανό.που σημαινει ότι κατά τον ιδιο τροπο μπορει  να οριστει  και τέταρτος.
Δειτε τι γράφει το αρθρο 34 του κανονισμου για να εχετε μια πληρη γνωση των διαταξεων με την υπομνηση πως το διοριστηριο που υπογραφει ενας διαιτητης η βοηθός δεν ισχυει ντεφάκτο για ενα χρονο,αλλα αναφέρει με σαφηνεια πως μπορει να διαρκέσει για ενα χρονο Οποτε η ΚΕΔ δεν εχει κώλυημα να θεσει ενα αξιολογημενο  εκτος πινάκων.
ΑΡΘΡΟ 34
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ – ΠΙΝΑΚΕΣ
1. Το οικείο όργανο διαιτησίας των τοπικών ενώσεων, διαβιβάζει το βραδύτερο μέχρι την καθορισθείσα ημερομηνία την πρότασή του στην Κ.Ε.Δ.
2. α) Τα ετήσια σεμινάρια διαιτητών διοργανώνονται από την Κ.Ε.Δ. σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό.
β) τα όρια ηλικίας καθώς και ο αριθμός των συμμετεχόντων καθορίζονται κατά έτος από την Κ.Ε.Δ.
Η Κ.Ε.Δ. μέσα στις καθορισμένες προθεσμίες επιλέγει, με βάση το σύνολο όλων των στοιχείων, τους διαιτητές και τους βοηθούς διαιτητές χωριστά για κάθε  κατηγορία Εθνικού πρωταθλήματος τηρουμένων των όσων προβλέπονται στον  παρόντα κανονισμό.
4. Δεν επιτρέπεται η επιλογή διαιτητή στην ίδια Εθνική κατηγορία εφόσον για  οποιοδήποτε λόγο δεν είχε αγωνισθεί επί δύο (2) πλήρεις συνεχείς αγωνιστικές  περιόδους στα Εθνικά πρωταθλήματα.
5. Αν αποδειχθεί κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, ότι διαιτητές δήλωσαν  ψευδή στοιχεία, τα οποία ελήφθησαν υπόψη για την αξιολόγησή τους, και τα  στοιχεία αυτά, συνετέλεσαν έστω και εν μέρει στην τελική επιλογή τους,  διαγράφονται με απόφαση της Επιτροπής Διαιτησίας από τους πίνακες.
6. Επιτρέπεται η αναμόρφωση των πινάκων της Κ.Ε.Δ., ύστερα από δοκιμασίες  αγωνιστικών τεστ κατά την διάρκεια της περιόδου.
7. Επιτρέπεται η Κ.Ε.Δ. να ορίζει διαιτητή σε αγώνα αμέσως ανώτερης κατηγορίας  απ' αυτή που είναι αξιολογημένος, εφόσον κρίνεται απ' αυτήν ικανός.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)