ΑΕΚοφωλιά η Νέα Σινώπη, αποθέωσε Νεστορίδη και Παλαίμαχους!

0

ΑΕΚοφωλιά η Νέα Σινώπη, αποθέωσε Νεστορίδη και Παλαίμαχους! (VIDEO+PHOTOS)


Οι επαφές του Χρήστου Τερζόγλου, η επιστροφή του Κώστα Νεστορίδη, η άψογη φιλοξενία των κατοίκων της Νέας Σινώπης και τα εγκαίνια του συνδέσμου της ΑΕΚ στη Νέα Σινώπη Πρέβεζας, ήταν ένα υπέροχο καρέ
για να πραγματοποιηθεί φιλικός αγώνας ανάμεσα στους παλαίμαχους της ΑΕΚ και τους παλαίμαχους της Θύελλας Σινώπης (που ήταν σχεδόν όλοι… ΑΕΚτζήδες) το Σάββατο 6 Ιουλίου 2013.

Σε ότι αφορά τους Παλαίμαχους της Θύελλας Σινώπης, να πούμε ότι στο Β΄ημίχρονο… ο προπονητής Σπύρος Μαλίζογλου έβαλε και μικρούς ανάμεσά τους και ο… 9χρονος Σπύρος Μαλίζογλου, (εγγονός του προπονητή) που έβγαλε μάτια και είναι σίγουρο, ότι βαδίζει στα χνάρια του παππού του.

Κατά την περίοδο των αλλαγών που η Θύελλα Σινώπης χρησιμοποίησε νέα παιδιά, γυρίσαμε με χιούμορ προς την πλευρά του προπονητή των παλαιμάχων της ΑΕΚ Μιχάλη Σιμιγδαλά και του είπαμε: «Δε βλέπεις τι γίνεται;», για να απαντήσει επίσης με χιούμορ, ο πάντα ετοιμόλογος Μιχάλης: «Τι θέλετε, να πάρω την ομάδα και να φύγουμε από το γήπεδο;».

Στην εξέδρα υπήρχαν νέοι, αλλά και παλαίμαχοι … οπαδοί της ΑΕΚ, από την Πρέβεζα, την Άρτα (α, ρε ΤΣΕ, Βασίλης Βασιλείου κλπ), αλλά και από το ΛΗΜΝΟΣ clubτης ORIGINAL 21!

Σε δηλώσεις του στην ΤΟΜΗ στην ενημέρωση, ο Χρήστος Τερζόγλου, υπογράμμισε:

«Είμαι ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, είναι μεγάλη χαρά για μας, για το χωριό μας, γιατί είμαστε πρόσφυγες, είμαστε Πόντιοι. Το περιμέναμε αυτό το παιχνίδι, κάναμε μεγάλο αγώνα, για να κάνουμε τον σύνδεσμο.

Είναι δύσκολο σε ένα χωριό σαν τη Σινώπη και για την κάθε Σινώπη, να έχεις ένα σύνδεσμο, υπάρχουν έξοδα, είναι δύσκολοι καιροί, εμείς τα καταφέραμε με τη βοήθεια όλων. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είναι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εδώ, με τους οποίους διατηρώ προσωπικές φιλίες και δε μου χάλασαν το χατίρι. Από την πρώτη στιγμή που τους προσκάλεσα στο χωριό μου, δέχτηκαν να έρθουν.»

Τιμητικές διακρίσεις στις δόξες της ΑΕΚ και του ελληνικού ποδοσφαίρου
Σε ότι αφορά τις τιμητικές πλακέτες  ο Πρόεδρος  του Σ.Φ.ΑΕΚ Νέας Σινώπης Χρήστος Τερζόγλου, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Στέλιο Σεραφείδη που χαρακτήρισε ξεχωριστές για τους βετεράνους τις στιγμές που ζούνε αφού οι περισσότεροι είναι «κοντά στις ρίζες τους» και είπε στα ποντιακά, τραγούδι!

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που παραβρίσκεστε εδώ, ευχαριστώ πολύ τους Παλαίμαχους της ΑΕΚ που είναι εδώ. Από την πρώτη στιγμή που τους καλέσαμε στο χωριό μας, δεν μας αρνήθηκαν. Τους ευχαριστώ πολύ.» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του, ο Χρήστος Τερζόγλου. Από την πλευρά της η πρόεδρος του συλλόγου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» Ρούλα Σαρηγιαννίδου, αφού καλωσόρισε τους Παλαίμαχους της ΑΕΚ, μίλησε για το κοινωνικό έργο, των Παλαιμάχων της ΑΕΚ., αλλά και για την προσφορά του Κώστα Νεστορίδη! «Ίσως αν δεν ερχόμουν εδώ, να μη γινόμουν, αυτός που έγινα.», είπε εμφανώς συγκινημένος ο Κώστας Νεστορίδης!  Το σύνθημα: «Και σαν τον Νεστορίδη, κανένας δε θα βγει, να λέει πως η μπάλα, εκεί θα καρφωθεί, δονούσε την ατμόσφαιρα!».

 Ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φίλων ΑΕΚ Νέα Σινώπης Διονύσης Καλέσογλου, τίμησε στη συνέχεια τον Μίμη Παπαϊωάννου, που τόνισε ότι συνήθισε να έρχεται στην περιοχή (είχε έρθει και με το τουρνουά κύπελλο ήθους) και αν του ξαναγίνει πρόσκληση, πάλι θα έρθει!

 Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Νέας Σινώπης Γιώργος Σαρηγιάνογλου, τίμησε τον Γιώργο Καραφέσκο, που μίλησε με  ιδιαίτερη χαρά, αφού προέρχεται από προσφυγική οικογένεια και εξέφρασε επιθυμία να γυρίσει σύντομα στη Νέα Σινώπη.

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Θύελλας και ταμίας του Σ.Φ ΑΕΚ Νέας Σινώπης, Όμηρος Ορφανίδης τίμησε στη συνέχεια τον Χρήστο Αρδίζογλου

και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Γιάννης Παπαδόπουλος τον Μιχάλη Σιμιγδαλά, που αναφέρθηκε στους δεσμούς φιλίας του με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Χρήστο Τερζόγλου και επεσήμανε: «Εσείς κρατάτε ψηλά την ΑΕΚ και εύχομαι να την κρατάτε πάντα».

Και οι τιμητικές διακρίσεις ολοκληρώθηκαν με το μέλος του Συνδέσμου Ηλία Φούντογλου και την πρόεδρο του συλλόγου «ΔΙΟΓΕΝΗΣ» Ρούλα Σαρηγιαννίδου, να τιμά το δικό μας  παιδί, τον  Λάμπρο Γεωργιάδη: «Σήμερα χαίρομαι δύο φορές. Αφ ενός μεν γιατί με τιμάνε άνθρωποι από τις ρίζες μου και αφ ετέρου, γιατί με τίμησαν οι συμπαίκτες μου και έκαναν ένα δύσκολο ταξίδι για να έλθουν στη Νέα Σινώπη» δήλωσε με νόημα ο Λάμπρος Γεωργιάδης! Να πούμε για την ιστορία ότι οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ νίκησαν τους Παλαίμαχους της Νέας Σινώπης σκορ 2-1. Σκόρερ για την ΑΕΚ χρίστηκαν ο

Λύσανδρος Γεωργαμλής και ο Λάμπρος Γεωργιάδης και για τη θύελλα Σινώπης σκόραρε ο Σάββας Σπυράκος.


Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Γιώργος Φραγκούλης, Θωμάς Λιάσκος, Ηλίας Φίτσας, Χ. Βασιλείου.

 ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΘΥΕΛΛΑ Σ ΣIΝΩΠΗΣ(Προπονητής Σπύρος Μαλίζογλου) Χαρ.Καρίπογλου, Αν. Φούντογλου, Νικ.Τσελεπίδης, Ιορ.Καρίπογλου, Δημ.Παναγιωτίδης, Δημ. Καρασσαβίδης, Λαμ. Χασακής, Φ.Καρασσαβίδης, Περ.Ιωάννου, Δ. Σαλμάς, Ι. Παπαδόπουλος(αρχική ενδεκάδα), Νίκος καιΔημ. Σπυράκος, Δημ.και Κων. Μιχαήλογλου, Π. Τυρέκογλου, Χαρ. Χατζηγεωργίου, Σ.Αντωνιάδης.Σ.Καλέσογλου, Π κ Δ. Βασιλειάδης, Νκ Α. Μαλίζογλου, Ν. Καρίπογλου Κ.Παππάς, Α.Ντίνος και Β. Σαλμάς


ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΚ(Προπονητές Μιχάλης Σιμγδαλάς και Χρήστος Αντωνόπουλος) Σ. Σεραφείδης, Σ. Λετσας, Α. Τόσκας, Γ. Παπακωστούλης, Δ. Ζήσης, Γ.Καραφέσκος, Γ. Βλαντής, Λ. Γεωργιάδης, Χ. Αρδίζογλου, Λ. Γεωργαμλής, Ι. Μουσούρης (αρχική ενδεκάδα) Π Στυλιανόπουλος, Μ. Χατζής, Α, Καρακίδης, Σ. Πορφύρης, Κ.Μασουρίδης, Θ. Λαγινάς, Μ. Πιθαρούλης Ν. Σεβαστόπουλος. Με την αποστολή παρόντες και οι Κώστας Νεστορίδης, Μίμης Παπαϊωάννου και το επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Κώστας Μάρκου.
 

Η ΑΕΚ ακούμπησε στις  ρίζες της και στην πλατεία της Σινώπης έγινε το πανηγύρι της ΑΕΚ!

Παντού ΑΕΚ, παντού προσφυγιά, ΑΕΚοκουβέντα, το έμβλημα με το δικέφαλο αετό, το σύμβολο της χαμένης πατρίδας, μας οδηγεί και στην πλατεία της Νέας Σινώπης, εκεί το Σαββατόβραδο 6 Ιούλη 2013 στήθηκε το πανηγύρι της ΑΕΚ.

Υπέροχα χορευτικά και μουσικά ποντιακά σχήματα από το σύλλογο «ΔΙΟΓΕΝΗΣ», μας έκαναν χωρίς ίχνος υπερβολής, να ανατριχιάσουμε! Η ΑΕΚ ακούμπησε στις ρίζες της! Συγχαρητήρια σε όλους όσοι βοήθησαν για να στηθεί το πανηγύρι της ΑΕΚ, στο ΑΕΚοχώρι της Νέας Σινώπης Πρέβεζας! Η πλατεία ήταν γεμάτοι, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ ήταν εκεί, οι φίλοι της ΑΕΚ εκεί και η γιορτή κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Κυριακή 7/7/2013 ώρα 10.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του συνδέσμου της ΑΕΚ.
www.tomistinenimerosi.gr
Σπύρος Πλέουρας


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)