Επίθεση σε δημοσιογράφους στους «Ζωσιμάδες» (video)‏

0

Γεγονότα που γυρίζουν το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια πίσω και δεν συνάδουν επ ουδενί με την τεράστια ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα συνέβησαν σήμερα στους "Ζωσιμάδες" κατά την διάρκεια της απογευματινής προπόνησης του ΠΑΣ Γιάννινα.

Συγκεκριμένα το PASsports.gr βρέθηκε στο Εθνικό Στάδιο για να παρακολουθήσει την προπόνηση του ΠΑΣ ενώ την ίδια ώρα στο γήπεδο ήταν και περίπου 30 οπαδοί της ομάδας για να στηρίξουν με τις φωνές τους τους παίκτες ζητώντας παράλληλα τη νίκη στον αυριανό αγώνα με τον Άρη.

Μόλις έγινε αντιληπτός ο Χρήστος Καλύβας που εκείνη τη στιγμή τραβούσε φωτογραφίες και βίντεο από την προπόνηση, δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Γ.Χ. ο οποίος τον εξύβρισε με ακατονόμαστες εκφράσεις απειλώντας ταυτόχρονα και τη σωματική του ακεραιότητα.

Το όλο σκηνικό είδε και ο Θανάσης Μυριούνης ο οποίος αν και μίλησε σε φιλικό τόνο στον Γ.Χ. αυτός συνέχιζε να βρίζει σπίτια, ιερά και όσια και να απειλεί.

Για το περιστατικό έχουν ήδη κατατεθεί μηνύσεις στην αστυνομία η οποία αναζητεί ήδη τον Γ.Χ. προκειμένου να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, επαγγελματίες και μη (όπως κάποιοι φέτος για πρώτη φορά αποφάσισαν να διαχωρίσουν όσους ασχολούνται με το ρεπορτάζ του ΠΑΣ), να μας συμπαρασταθούν εκφράζοντας τη μηδενική ανοχή τους σε φαινόμενα βίας.

Η μάχη για μια δημοσιογραφία ανεξάρτητη και αντικειμενική, χωρίς δεσμεύσεις, που θα μπορεί ο καθένας να γράψει ελεύθερα την άποψη του χωρίς να είναι κάτω από το καθεστώς φόβου, δικτατορίας και τρομοκρατίας, πρέπει να συνεχιστεί από ΟΛΟΥΣ. Η "φωτιά" σήμερα είναι σε αυτό το σπίτι, αύριο θα είναι σε ένα άλλο. Μην σιωπάτε και μην καλύπτετε τέτοια περιστατικά. Το οφείλετε πάνω από όλα στη δημοσιογραφική συνείδησή σας.

ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ-ΚΑΛΥΒΑΣ


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)