Προκήρυξη Μικτών ΕΠΣ Προπαίδων

0


Την προκήρυξη για την διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 2013, ανακοίνωσε η ΕΠΟ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ έχοντας υπόψη:
1. Το καταστατικό της Ε.Π.Ο.
2. Τις διατάξεις του Κ.Α.Π.
3. Τους κανονισμούς και τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
Τη διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 2013, που θα διεξαχθεί με τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις:
Το πρωτάθλημα αυτού ανατίθεται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο και θα διεξαχθεί σε ΜΙΑ (1) ΦΑΣΗ και σε μονούς αγώνες των ΕΝΤΕΚΑ (11) ΟΜΙΛΩΝ (9 Ομίλους των 5 ομάδων και 2 Ομίλους των 4 Ομάδων) στους οποίους θα συμμετέχουν οι Μικτές Ομάδες των πενήντα τριών (53) Ε.Π.Σ της χώρας, χωρισμένες σε ΟΜΙΛΟΥΣ με γεωγραφικά κριτήρια ως εξής.
ΑΡΘΡΟ 1: ΟΜΙΛΟΙ

1ος Όμιλος: ΕΠΣ: Δράμας, Έβρου, Θράκης, Καβάλας, Ξάνθης
2ος Όμιλος: ΕΠΣ: Κιλκίς, Μακεδονίας, Πέλλας, Σερρών, Χαλκιδικής
3ος Όμιλος: ΕΠΣ: Γρεβενών, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλώρινας
4ος Όμιλος: ΕΠΣ: Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Λάρισας, Πιερίας, Τρικάλων
5ος Όμιλος: ΕΠΣ: Άρτας, Ηπείρου, Θεσπρωτίας, Κέρκυρας, Πρέβεζας-Λευκάδας
6ος Όμιλος: ΕΠΣ: Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας
7ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Εύβοιας, Πειραιά
8ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Κεφαλληνίας
9ος Όμιλος: ΕΠΣ: Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας
10ος Όμιλος: ΕΠΣ: Δωδεκανήσου, Κυκλάδων, Λέσβου, Σάμου, Χίου
11ος Όμιλος: ΕΠΣ: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων
Η ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής των αγώνων ορίζεται η 31-03-2013.
Οι αγώνες του 10ου Ομίλου θα διεξαχθούν υπό μορφή τουρνουά, σε ένα γύρο και σε μονούς αγώνες.
Τα γήπεδα και οι ημερομηνίες των παραπάνω αγώνων θα οριστούν από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο. και θα σας κοινοποιηθούν με νεότερο έγγραφό μας.
Οι ομάδες των ομίλων αυτών θα παραμείνουν στην έδρα διεξαγωγής των αγώνων μέχρι και τη λήξη των αγώνων.
ΑΡΘΡΟ 2: ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΔ/ΣΤΩΝ
1. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 2013, μετέχουν ποδοσφαιριστές γεννηθέντες αποκλειστικά από 01.01.2001 έως 31-12-2002.
2. Ένωση η οποία αποδεδειγμένα θα χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστή σε ομάδα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ με ηλικία διαφορετική από αυτή που διαλαμβάνεται στην παρούσα προκήρυξη, θα αποβάλλεται από το αντίστοιχο πρωτάθλημα.
ΑΡΘΡΟ 3: ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ

1. Σε όλους τους αγώνες, θα ορίζονται αξιολογημένοι διαιτητές Εθνικών κατηγοριών, οι οποίοι θα προέρχονται από τους τις Επιτροπές Διαιτησίας των γηπεδούχων ΕΠΣ.
2. Οι ορισθέντες διαιτητές και βοηθοί δεν θα αμείβονται.
ΑΡΘΡΟ 4: ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε Ε.Π.Σ. με την δήλωση συμμετοχή της, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, 2013, έχει την υποχρέωση να υποβάλει μέχρι και την 21-03-2013 στην Ε.Π.Ο. δήλωση συμμετοχής σε ειδικό έντυπο που στέλνεται σ' αυτές από την Ε.Π.Ο. .
ΑΡΘΡΟ 5: ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ
Η διάρκεια του κάθε αγώνα των ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ είναι 60' λεπτά (δύο ημίχρονα των 30' έκαστο).
ΑΡΘΡΟ 6: ΕΝΩΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Όλες οι Ε.Π.Σ που μετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 2013, υποχρεούνται να έχουν σύμβαση με προπονητές, οι οποίοι θα φέρουν την ταυτότητα που εκδίδεται από το αρμόδιο Τμήμα της ΕΠΟ.
Η σύμβαση αυτή μαζί με φωτοτυπία της ταυτότητας της ΕΠΟ, θα πρέπει να υποβληθούν στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της ΕΠΟ, τουλάχιστον δέκα (10) ημέρες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, διαφορετικά θα επιβάλλονται οι προβλεπόμενοι από τους κανονισμούς κυρώσεις.
ΑΡΘΡΟ 7: ΔΕΛΤΙΟ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ - ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ (Άρθρο 18 ΚΑΠ)
Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες της κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, χωρίς τα δικαιολογητικά του Άρθρου 18 του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.
ΑΡΘΡΟ 8: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. α) Για την επιβολή ποινών στους ποδοσφαιριστές ισχύει ότι προβλέπεται από τις διατάξεις του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο.
β) Η έκτιση των ποινών των πρωταθλημάτων αυτών υπολογίζεται αποκλειστικά και μόνο στα πρωταθλήματα αυτά.
2. Η συμμετοχή όλων των Ενώσεων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, 2013 είναι υποχρεωτική.  Ένωση η οποία δεν συμμετέχει αδικαιολόγητα με τις ομάδες της στα Πρωταθλήματα Υποδομής της Ε.Π.Ο , στερείται της επιχορήγησης για την ενίσχυση των Μικτών Ομάδων αυτής και των Ενωσιακών προπονητών, για την περίοδο κατά την οποία δεν συμμετέχει.
3. Κάθε Ένωση υποχρεούται να δηλώσει ένα γήπεδο κι ένα εφεδρικό στα οποία αποκλειστικά και μόνο θα γίνονται οι αγώνες, και σε περίπτωση αλλαγής το αίτημα θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα.
4. Τα γήπεδα αυτά δεν επιτρέπεται να απέχουν από την έδρα της Ένωσης άνω των 20 χλμ. εκτός εάν υπάρχουν ειδικοί λόγοι οι οποίοι θα υπόκεινται στην ελεύθερη κρίση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Υποδομών της ΕΠΟ. Οι αγώνες των Πρωταθλημάτων Υποδομής θα γίνονται σε γήπεδα με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, εκτός ειδικών περιπτώσεων και πάντα με απόφαση της Επιτροπής των Πρωταθλημάτων  Υποδομής.
5. Οι αγώνες θα γίνουν υποχρεωτικά σε Ενωσιακά γήπεδα, σε όσες Ενώσεις τα γήπεδα τα οποία έχουν κατασκευασθεί με μέριμνα της Ε.Π.Ο και εφόσον αυτό είναι εφικτό.
6. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, 2013, είναι να έχει ο ποδοσφαιριστής δικαίωμα να αγωνίζεται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.
7. Αγώνας που δεν διεξήχθη χωρίς υπαιτιότητα των διαγωνιζόμενων ομάδων και θα κριθεί επαναληπτέος από την αρμόδια Επιτροπή θα διεξάγεται σε ημερομηνία που θα ορίζεται από την Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής.
Σε αυτή την περίπτωση οι Ενώσεις πρέπει να ειδοποιούνται τρεις (3) πλήρεις ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.
8. Η άδεια τέλεσης των αγώνων, ο ορισμός των γιατρών κλπ. θα γίνεται με ευθύνη των γηπεδούχων Ενώσεων. Οι Ενώσεις θα φροντίσουν για την γνωστοποίηση του προγράμματος των αγώνων στα γήπεδα που πρόκειται αυτοί να διεξαχθούν.
9. Τυχόν ενστάσεις θα εκδικάζονται σε πρώτο βαθμό από την Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., με την προϋπόθεση ότι θα συνοδεύονται από παράβολο 300.00 ΕΥΡΩ και τυχόν εφέσεις από την Επιτροπή Εφέσεων της Ε.Π.Ο. με παράβολο 500.00 ΕΥΡΩ.
10. Όλες οι γηπεδούχες Ενώσεις έχουν την υποχρέωση να ορίζουν και να εξασφαλίζουν την παρουσία γιατρού στον αγώνα, άλλως ο Διαιτητής είναι υποχρεωμένος να μην ξεκινήσει τον αγώνα και θεωρείται υπαίτια η γηπεδούχος ΕΠΣ και θα ισχύσουν σε βάρος της τα όσα προβλέπει το άρθρο 8 παρ.2 εδ.β του Κ.Α.Π.  Επί του προκειμένου επισημαίνουμε την ιδιαίτερη ευαισθησία η οποία θα πρέπει να διακρίνει τις Ενώσεις στο θέμα παρουσίας γιατρού, δεδομένου ότι η υγεία των ποδοσφαιριστών και ιδιαίτερα αυτών που έχουν νεαρή ηλικία πρέπει να είναι πρωταρχικό μέλημα όλων μας.
11. Στους αγώνες ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ όπου χρειασθούν να γίνουν αγώνες μπαράζ και λήξουν ισόπαλοι θα κτυπηθούν πέναλτι με την διαδικασία του άρθρου 20 παρ.9 του Κ.Α.Π, χωρίς να προηγηθεί ημίωρη παράταση του αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 9: ΛΟΓΟΤΥΠΑ - ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ
Κάθε ομάδα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ των ΕΠΣ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα, υποχρεούται να παρέχει κάθε είδους διαφημιστική παροχή που θα ζητηθεί από τη χορηγό εταιρία, εφόσον υπάρχει.
ΑΡΘΡΟ 10: ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ
Στο πρωτάθλημα των ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ η κάθε ομάδα θα δηλώνει 18 ποδοσφαιριστές (11 τακτικοί και 7 αναπληρωματικοί).  Η κάθε ομάδα έχει δικαίωμα επτά (7) αλλαγών.
ΑΡΘΡΟ 11: ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, 2013, θα διεξάγονται σε κανονικό γήπεδο, με κανονικές εστίες και μπάλες No 4.
ΑΡΘΡΟ 12: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
Ο αριθμός των αγώνων που θα δώσει κάθε ομάδα Προπαίδων είναι:
α) 6ος ΟΜΙΛΟΣ και 11ος ΟΜΙΛΟΣ θα δώσουν τρεις (3) αγώνες και
β) 1οςΟΜΙΛΟΣ, 2οςΟΜΙΛΟΣ, 3οςΟΜΙΛΟΣ, 4ος ΟΜΙΛΟΣ, 5ος ΟΜΙΛΟΣ, 7ος ΟΜΙΛΟΣ, 8ος ΟΜΙΛΟΣ, 9ος ΟΜΙΛΟΣ και 10ος ΟΜΙΛΟΣ θα δώσουν τέσσερις (4) αγώνες.
Η βαθμολογική κατάταξη των ομάδων θα γίνει ως εξής:

1. Μετά το τέλος των αγώνων συντάσσεται βαθμολογικός πίνακας και οι ομάδες κατατάσσονται κατά σειρά με κριτήριο το σύνολο των βαθμών πού συγκέντρωσε η κάθε μία.
2. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων συντάσσεται ειδικός βοηθητικός πίνακας για τις ομάδες πού ισοβαθμούν με κριτήριο το σύνολο των βαθμών πού συγκέντρωσε η κάθε μία στους μεταξύ τους αγώνες.
3. Εάν μετά την σύνταξη του παραπάνω βοηθητικού πίνακα προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε για τις ομάδες αυτές πού ισοβαθμούν συντάσσεται άλλος βοηθητικός πίνακας με κριτήριο την διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες.
4. Σε περίπτωση πού και πάλι προκύψει ισοβαθμία, τότε επανερχόμαστε στον αρχικό βαθμολογικό πίνακα και λαμβάνεται ως κριτήριο η διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων πού έδωσε η κάθε ομάδα στην φάση αυτή.
5. Εάν και πάλι προκύψει ισοβαθμία τότε λαμβάνεται ως κριτήριο από τον αρχικό πίνακα ο αριθμός των τερμάτων πού πέτυχε κάθε ομάδα (και προηγείται η ομάδα που πέτυχε τα περισσότερα τέρματα).
6. Τέλος, εάν και μετά την παραπάνω διαδικασία υπάρχει ισοβαθμία ομάδων εφαρμόζεται η παρ. 8 του αρθρ.20 του ΚΑΠ .
Μετά το τέλος των αγώνων αυτών θα αναδειχθούν οι 11 πρωταθλήτριες Ομάδες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, κατηγορίας ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ, περιόδου 2013.
ΑΡΘΡΟ 13: ΕΠΑΘΛΑ
Στις 11 Πρωταθλήτριες ομάδες του πρωταθλήματος, θα απονεμηθούν από (1) ένα κύπελλο και τριάντα (30) μετάλλια.
ΑΡΘΡΟ 14: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

1. Τα έξοδα μετακίνησης (22 άτομα για την ομάδα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ), θα καλύπτονται από την Ε.Π.Ο. όταν γίνεται μόνο ατμοπλοϊκώς. Για μετακίνηση στην Ηπειρωτική Ελλάδα θα καταβάλλεται η χιλιομετρική απόσταση επί 0,85 ΕΥΡΩ ανά χιλιόμετρο.
2. Για κάθε μετακίνηση ομάδας θα καταβάλλονται πρόσθετα από την Ε.Π.Ο. 250,00 ΕΥΡΩ για φαγητό και λοιπά έξοδα για την ομάδα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ.
3. Για κάθε αγώνα Ενώσεως εντός έδρας θα καλύπτεται ποσό 200,00 ΕΥΡΩ για κάθε ομάδα ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ.
4. Στις ομάδες ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ που μετακινούνται πέραν των 250 χιλιομέτρων καταβάλλονται 300.00 ΕΥΡΩ για διανυκτέρευση, καθώς και 300.00 ΕΥΡΩ για παραμονή του πούλμαν.
ΑΡΘΡΟ 15: ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
1. Απαραίτητη προϋπόθεση για να κληθεί ένας ερασιτέχνης Ποδοσφαιριστής στις Εθνικές Ομάδες είναι η συμμετοχή του στις δραστηριότητες των Ομάδων Υποδομής της Ένωσης που ανήκει το Σωματείο.
2. Για όλα τα ζητήματα των αγώνων έχουν εφαρμογή οι Διατάξεις του Κ.Α.Π., εκτός των ειδικών ρυθμίσεων που γίνονται με την προκήρυξη αυτή.
3. Για οργανωτικά και άλλα ζητήματα που δεν προβλέπονται από την παρούσα προκήρυξη, οι Ενώσεις θα απευθύνονται στην Επιτροπή Πρωταθλημάτων Υποδομής της Ε.Π.Ο., η οποία θα επιλαμβάνεται και όπου κρίνει αναγκαίο θα θέτει τα αντίστοιχα θέματα υπό την κρίση των αρμοδίων οργάνων και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Π.Ο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)