Πήραν άδεια από τη ΦΙΦΑ τα Hawk-Eye και GoalRef

0






 Μετά την ιστορική απόφαση της ΦΙΦΑ να εγκρίνει τη χρήση τεχνολογίας γραμμής τέρματος (τελικής γραμμής), οι πρώτοι δύο προμηθευτές τέτοιων συστημάτων, η GoalRef και η Hawk-Eye υπέγραψαν συμφωνίες αδειοδότησης. Κάτι που σημαίνει πως οι εταιρείες αυτές έχουν επίσημη έγκριση να εγκαταστήσουν παγκοσμίως τα τεχνολογικά συστήματα τελικής γραμμής που παράγουν.
Από τον Οκτώβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του επόμενου έτους έγινε σειρά ελέγχων στο εργαστήριο και το γήπεδο, προσομοιώνοντας διαδικασίες αγώνος καθώς και έλεγχοι σε αγώνες ομάδων. Με σκοπό να αποκτήσουν αδειοδότηση από τη ΦΙΦΑ οι εταιρείες έπρεπε να συμμορφωθούν και να αποκτήσουν συμβατότητα με τον κώδικα WFSGI (Παγκόσμια Ομοπονδία της Βιομηχανίας Αθλητικών Προϊόντων) καθώς και να πιστοποιηθούν ως προς πρότυπο ISO 9001, αλλά και να προσφέρουν αξιόπιστη εξασφάλιση προϊόντος των συστημάτων τεχνολογίας τους.
Με την εγκατάσταση μιας τέτοιας τεχνολογίας σε ένα γήπεδο, το σύστημα υποβάλλεται σε ένα τελικό τεστ καλής λειτουργίας. Τεστ που διενεργείται από ένα ανεξάρτητο ινστιτούτο ελέγχων και τα αποτελέσματα που ονομάζονται «τεστ οριστικής εγκατάστασης» πρέπει να είναι απολύτως πετυχημένα. Μόνο τότε ένα σύστημα τελικής γραμμής προκρίνεται να χρησιμοποιηθεί σε επίσημους αγώνες και επισημαίνεται ως FIFA QUALITY PRO τεχνολογία.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)