Σάντος: "Σπουδαίος ο Ρεχάγκελ, αλλά δε μ' αρέσουν οι συγκρίσεις"

0

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ότο Ρεχάγκελ και τη δουλειά που έκανε στην Εθνική, τόνισε ότι δεν του αρέσουν οι συγκρίσεις, ενώ αναφέρθηκε στο δικό του έργο και στην αρχή του ότι «παίζουμε καλά, αν προπονούμαστε καλά».
Ο oμοσπονδιακός προπονητής μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA όπου δήλωσε, μιλώντας αρχικά για την διαδοχή του Ρεχάγκελ: «Δεν μου αρέσει να κάνω συγκρίσεις, μόνο να μιλάω για διαφορές ή μη διαφορές. Υπάρχει πάντα η σύγκριση και η ιδέα ότι κάτι είναι καλύτερο ή χειρότερο. Νομίζω ότι ο κύριος Ρεχάγκελ έκανε σπουδαία δουλειά. Δεν το νομίζω απλά, έκανε σπουδαία δουλειά. Ξεκίνησε φανταστικά κερδίζοντας το Euro του 2004 και μετά συνέχισε την καλή δουλειά.
Μπορεί να μην οδήγησε την ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006, αλλά το έκανε στα τουρνουά του 2008 και του 2010. Η ομάδα ήταν παρούσα και στα Ευρωπαϊκά και στα Παγκόσμια Κύπελλα. Αυτό αντανακλά την ποιότητα της δουλειάς του κύριου Ρεχάγκελ. Προφανώς με την ύπαρξη ενός τέτοιου αστέρα, είναι πάντα διαφορετικό. Το ποδόσφαιρο είναι πάντα το ίδιο, οι προπονητές είναι αυτοί που πάντα έχουν κάτι διαφορετικό. Στη φιλοσοφία τους, στον τρόπο που σκέφτονται. Προσπαθώ να μεταδώσω αυτό που σκέφτομαι και ποτέ δεν προσπαθώ να κάνω τέτοιες συγκρίσεις».
Στη συνέχεια, μίλησε ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος είπε: «Η εποχή Ρεχάγκελ έχει τελειώσει, ο κύριος Σάντος έχει φέρει την δική του τακτική και για όλους ήταν προφανές ότι η ομάδα θα επηρεαζόταν. Το αντίθετο, η ομάδα πήγε μπροστά. Ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι για να τα καταφέρουμε. Και πιστεύω ότι θα προχωρήσει έτσι και στη συνέχεια έτσι».
Ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε ξανά το λόγο, για να τονίσει: «Έπρεπε να αλλάξω πολλά πράγματα. Αυτό που με χαρακτηρίζει σαν προπονητής, κατά τη γνώμη μου, είναι η ποιότητα στην προπόνηση και το επίπεδό της. Αυτό απολαμβάνω περισσότερο στο ποδόσφαιρο, γιατί όπως είπα η αρχή μου είναι ότι παίζουμε καλά, αν προπονούμαστε καλά. Θα παίζουμε άσχημα αν προπονούμαστε άσχημα. Το ματς πάντα θα είναι αντανάκλαση της προπόνησης. Οπότε έχω ως βάση να δημιουργώ ένα μοντέλο για την ομάδα μου, μια φιλοσοφία και ένα σύστημα τακτικής και από εκεί και πέρα χτίζω τις ομάδες μου στην προπόνηση έτσι ώστε να μπορούν να εκφράσουν ό,τι σκέφτομαι στον αγωνιστικό χώρο».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)