O ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΙΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

0
Η ΦΙΦΑ έδωσε στη δημοσιότητα τον απολογισμό για το παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Ένα μεγάλο κεφάλαιο αυτού ήταν και η διαιτησία. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον μάνατζερ διαιτησίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας Γκαρθία Αράντα που συνέταξε την έκθεση σε ό,τι αφορά τα σφυρίγματα των διαιτητών, σε γενικές γραμμές η ΦΙΦΑ έμεινε ικανοποιημένη από την απόδοση των διαιτητικών ομάδων στα παιχνίδια του Μουντιάλ. Τονίζονται ιδιαίτερα τα θετικά των ρέφερι, όπως η άψογη φυσική κατάσταση, ο έλεγχος των παιχνιδιών και το υψηλό ποσοστό ευστοχίας στη λήψη σωστών αποφάσεων.

Στο κείμενο της έκθεσης αναφέρεται ως ο κορυφαίος συνολικά σε απόδοση διαιτητής στο τουρνουά ο Ουζμπέκος Ιρμάτοβ, ο οποίος ακριβώς λόγω της εξαιρετικής του παρουσίας ορίστηκε σε πέντε ματς του τουρνουά, μεταξύ των οποίων το εναρκτήριο Νοτίου Αφρικής – Μεξικού και ο ημιτελικός Ουρουγουάης-Ολλανδίας.

Στην αναφορά αναφέρεται, επίσης πως ναι μεν στην πλειοψηφία τους η αποφάσεις των διαιτητών ήταν σωστές, αλλά υπάρχει δυνατότητα βελτίωσης, δεδομένου ότι υπήρξαν κάποια κτυπητά λάθη.

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με την έκθεση της ΦΙΦΑ:

-Από τα 145 τέρματα που σημειώθηκαν, σωστά κατακυρώθηκαν τα 142 και κακώς μέτρησαν τα τρία.

-Σωστά ακυρώθηκαν ως οφσάιντ 13 τέρματα που επετεύχθησαν.

- Κακώς ακυρώθηκαν ως οφσάιντ 2 τέρματα.

- Σε πέντε περιπτώσεις για το αν πέρασε η μπάλα τη γραμμή, στις τέσσερις οι αποφάσεις ήταν σωστές και σε μία λάθος (στο ματς Αγγλίας-Γερμανίας το σουτ του Λάμπαρτ).

- Σωστά καταλογίστηκαν και τα 15 πέναλτι που σφυρίχτηκαν στη διοργάνωση.

- Δεν καταλογίστηκε η εσχάτη των ποινών σε πέντε περιπτώσεις όπου θα έπρεπε.

- Οι κάρτες που δόθηκαν (κίτρινες και κόκκινες) ήταν λιγότερες απ’ όσες δόθηκαν πριν τέσσερα χρόνια στη Γερμανία, αλλά οι 14 κίτρινες και μία κόκκινη που έδειξε ο Αγγλος Γουέμπ στον τελικό έσπασαν το ρεκόρ των έξι κίτρινων καρτών του τελικού το 1986 στο Μεξικό.      

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)